Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri
19 Temmuz 2024

Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Sarma

Tavuk sarma, lezzeti ve sunumuyla sofralarınıza şıklık katacak bir tavuk yemeğidir. Hazırlanışı oldukça pratik olup, misafirlerinizi etkileyebilecek bir tarif arıyorsanız ideal bir seçenektir. Görüntüsü ve tadıyla iştah açıcı bir yemek olan tavuk sarma, lezzetiyle de akıllarda kalacaktır.

Gerekli Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet orta boy kabak
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • Karabiber, tuz ve sıvı yağ

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet orta boy domates
  • Bir tutam fesleğen
  • Karabiber ve tuz

Garnitür için

  • Patates ve mantar

Tavuk Sarma Nasıl Yapılır?

Ön Hazırlık

Öncelikle kabak ve havuçların kabuklarını soyun. Kırmızı biberlerin çekirdeklerini temizledikten sonra sebzeleri ince uzun olacak şekilde doğrayın. Kuru soğanı soyduktan sonra piyazlık doğrayın. Bir tavaya biraz sıvı yağ dökerek ısıtın. Yağ ısındıktan sonra doğradığınız kuru soğanı ekleyip kavurun. Ardından havuçları ekleyerek sotelemeye devam edin. Sotelenen malzemelerin üzerine doğradığınız kabak ve kırmızı biberleri de ekleyin.

Tavukların Hazırlanması

Tavuk göğüslerini fileto şeklinde kestikten sonra streç filme sararak et döveceği ile iyice inceltin. İncelttiğiniz etlerin üzerine tuz ve karabiber serpiştirin. Streç filmi etlerin üzerinden almadan, etlerin bir ucuna hazırladığınız sebzeli harcı koyun. Streç film yardımıyla tavuk etini rulo şeklinde sarın.

Pişirme

Borcam tepsinin tabanını sıvı yağ ile yağladıktan sonra, hazırladığınız tavuk sarmaları tepsiye dizin. Fırınınızı 180 dereceye ayarlayarak tavuk sarmaları pişirin. Tavukların pişme süresi yaklaşık 25-30 dakika olacaktır. Yemeğin sosunu hazırlamak için, domateslerin kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayın. Ufak bir tavaya sıvı yağ ilave ederek doğradığınız domatesleri soteleyin. Üzerine ince kıydığınız fesleğeni ekleyerek karıştırın. Domates salçasını, karabiberi ve bir miktar tuz ilave ederek 5 dakika daha pişirip ocağın altını kapatın.

Garnitürün Hazırlanması

Patates ve mantarları iyice yıkadıktan sonra büyük parçalar halinde doğrayın. Sebzelerin üzerine biraz zeytinyağı gezdirin. Damak tadınıza göre tuz ve istediğiniz baharatlarla sebzeleri harmanlayın. Fırın kabınıza pişirme kağıdı yerleştirerek harmanladığınız sebzeleri dökün. Fırın kabını 180 derecelik fırına vererek sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Servis

Pişen tavukları servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız domates sosunu eşit şekilde dökün. Servis tabağının kenarını fırınladığınız patates ve mantarlarla süsleyin. Tavuk sarma artık servis için hazır. Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Zülal

19 Temmuz 2024 Cuma

Tavuk sarmaları pişirirken fırına atılmadan önce streç filmi çıkarmamız gerekiyor mu? Sebzelerle tavuk aynı anda fırına girdiğinde pişme sürelerinde sorun yaşar mıyız?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Zülal Hanım,

Evet, tavuk sarmalarını fırına atmadan önce streç filmi mutlaka çıkarmanız gerekiyor. Streç film fırının yüksek ısısına dayanıklı olmadığı için eriyebilir ve yemeğinize zarar verebilir. Sebzelerle tavuğu aynı anda fırına koyduğunuzda pişme sürelerinde sorun yaşamamak için sebzeleri daha küçük parçalara ayırabilir ya da pişme süresi daha uzun olan sebzeleri önceden bir süre pişirip sonra tavuğa ekleyebilirsiniz. Böylece her ikisi de aynı anda mükemmel bir şekilde pişecektir. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuklu Maklube Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Maklube Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Patlıcan Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Patlıcan Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Pirzola Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Pirzola Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk İncik Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk İncik Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Cipsli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Cipsli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri