Barbekü Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri
13 Temmuz 2024

Barbekü Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Barbekü Soslu Tavuk

Barbekü soslu tavuk, et yemeklerine enfes bir lezzet katan özel bir sos ile hazırlanan, hem misafirleriniz hem de kendiniz için mükemmel bir ana yemektir. Barbekü sosu, özellikle tavuk yemeklerine benzersiz bir aroma ve tat kazandırır. Bu makalede, barbekü soslu tavuk yapımının inceliklerini ve gerekli malzemeleri detaylı bir şekilde ele alacağız.

Barbekü Soslu Tavuk İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kilo tavuk kanat
  • 3-4 tane orta boy patates
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tane ufak boy kuru soğan
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 tane kırmızı biber
  • 1 çorba kaşığı domates sosu
  • 1 kahve kaşığı hardal
  • 1 çorba kaşığı elma sirkesi
  • 2 kahve kaşığı esmer şeker
  • Su ve et suyu
  • Tuz, karabiber, kırmızı pul biber ve kekik

Barbekü Soslu Tavuk Nasıl Yapılır?

Barbekü soslu tavuğu hazırlamaya ilk olarak barbekü sosunu hazırlayarak başlayalım. Barbekü sosu için küçük bir tencereye sıvı yağı alarak ısıtın. Kuru soğanı soyduktan sonra incecik kıyın, kırmızı biberin çekirdeklerini temizleyip kuru soğanlar gibi ince bir şekilde doğrayın. Ardından sarımsakları soyup rendeleyin. Isınan sıvı yağa doğradığınız kuru soğan, kırmızı biber ve sarımsakları ekleyerek birkaç dakika soteleyin ve ocağın altını kapatın.

Derin bir kabın içinde hardal, domates sosu, elma sirkesi, esmer toz şeker ve 1 su bardağı kadar et suyunu homojen bir şekilde karıştırın. Hazırladığınız karışımı soğan, sarımsak ve kırmızı biberli karışıma ekleyin. 2 su bardağı kadar su ekleyerek tekrar ocağa alın ve 20 dakika kadar pişirin. Pişen sosu blenderdan geçirin. Son olarak tuz ve baharatları ekleyin ve karıştırın.

Tavuk kanatlarını iyice yıkadıktan sonra süzün. Patateslerin kabuklarını soyun ve armut dilimi şeklinde doğrayın. Suyu süzülen tavuk kanatlarını hazırladığınız barbekü sosa bulayarak pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye dizin. Aynı şekilde armut dilimi doğradığınız patatesleri de soslayarak fırın kabınıza yerleştirin. Fırınınızı önceden 200 dereceye ayarlayarak fırın kabını ısınmış fırına verin. Tavuk ve patatesler kızarıncaya kadar pişirin. Tercihe göre yanında baharat ilaveli ya da sarımsaklı yoğurt ile servis yapabilirsiniz.

Ekstra Bilgiler

Barbekü soslu tavuğun yanına, pilav veya makarna gibi garnitürler de ekleyebilirsiniz. Ayrıca, barbekü sosuna farklı baharatlar ekleyerek kendi damak tadınıza uygun bir lezzet elde edebilirsiniz. Bu tarif, sadece tavuk kanatlarıyla değil, tavuk but veya göğüs eti ile de hazırlanabilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuklu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Patlıcan Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Patlıcan Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Galeta Unlu Tavuklu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Galeta Unlu Tavuklu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Keşkek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Keşkek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sebzeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuklu Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri