Tavuklu Mantarlı Makarna Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Tavuklu Mantarlı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Mantarlı Makarna

Makarna, herkesin sevdiği bir yiyecektir; farklı tariflerle zenginleştirilmiş makarnalar ise sofralarımızı daha da lezzetli hale getirir. Çocukların genellikle favori yemekleri arasında yer alan makarna, çeşitli malzemelerle harmanlandığında daha da cazip hale gelir. Bu makalede, tavuklu ve mantarlı makarna tarifini sizlerle paylaşacağız.

Gerekli Malzemeler

  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 paket (tercih ettiğiniz türde) makarna
  • Yarım kilogram kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
  • 250 gram mantar
  • İsteğe bağlı olarak rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığından biraz az biber salçası
  • Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (isteğe bağlı olarak artırılabilir veya azaltılabilir)
  • 2 adet orta boy domates

Tavuklu Mantarlı Makarna Nasıl Yapılır?

Öncelikle makarnaları bir tencerede sekiz ila on dakika kadar haşlayıp süzüyoruz. Bu esnada, başka bir tencerede kuşbaşı doğranmış ve iyice yıkanmış tavuk göğsünü çok az su ile haşlıyoruz. Haşlanan ve suyunu çeken tavukların üzerine sıvı yağımızı ekleyip hafifçe kızarana kadar bekliyoruz. Rengi değişen tavukların üzerine iyice yıkanmış ve doğranmış kırmızı biberleri ekliyoruz. Bir iki dakika karıştırıp üzerine çok az su ile yumuşattığımız salçayı ekleyip salça kokusu çıkana kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Ardından yıkanmış ve doğranmış mantarları ilave edip, mantarlar yumuşayana kadar ağzı kapalı kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz. Mantarlar yumuşayınca yıkanmış ve rendelenmiş domatesleri ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Mantarlar ve domatesler bıraktıkları suyu çekince baharatları teker teker ilave ediyor ve karıştırıyoruz. Tüm eklenen malzemelerin piştiğinden emin olduktan sonra son olarak haşladığımız makarnayı tencereye alıyor ve karıştırıyoruz. Birkaç dakika daha kısık ateşte tutup yemeğimizi ocaktan alıyoruz. Sıcak olarak servis ediyoruz. Kaşar peynirini makarna sıcakken ve servis tabağına aldıktan sonra kullanabilirsiniz; isteğinize göre az ya da çok miktarda ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk İncik Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk İncik Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Patlıcan Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Patlıcan Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Barbekü Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Barbekü Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırın Poşetinde Sebzeli Tavuk

Fırın Poşetinde Sebzeli Tavuk