Tavuk Ciğeri Kızartması Tavuk ciğeri kızartması, ciğeri sevmeyenlere bile sevdirecek türden bir lezzettir. Nesillerden nesillere geçecek çok kıymetli bir tariftir bu. Her evde pişen geleneksel yemeklerle başlayan bu serüvenimiz, herkesin tanıdığı tatları hatırlatmak, sevdirmek ve ailenize özel, en güzel yapacağınız yemeklerle sizlerle paylaşmaktır. Bu akşam yemeğinizde tavuk ciğeri kızartmasıyla tadına doyamayacağınız türden bir lezzeti her zaman hazırlayabilirsiniz. Tavuk ciğerini hiç bu şekilde yemeyi denediniz mi? İlk fırsatta tarifimize bakabilirsiniz. Arzuya göre yanına patates kızartması, pilav ve garnitürle de hoş bir akşam sofrası olacaktır. Lezzetli ve Yumuşak Tavuk Ciğeri İçin İpuçları Tavuk ciğerinin yumuşak ve lezzetli olması için beş aşama:
Tavuk Ciğeri Kızartması Malzemeleri
Tavuk Ciğeri Kızartması Nasıl Yapılır? İlk olarak, tavuk ciğerlerini yüreklerinden ayırıp güzelce yıkayıp süzülmesini bekleyelim. Sonra kâğıt bir havlu yardımıyla kurulayalım. Kuruduktan sonra ciğerleri tavaya koyalım. Üzerine suyunu ve tuzunu ekleyip, suyunu çekene kadar pişirme işlemine devam edelim. Suyunu çektikten sonra tavaya az miktarda kızdırılmış sıvı yağ ekleyip kızartalım. Kızaran ciğerleri tavadan alır almaz üzerine yeteri kadar pul biber serpip sıcak servis yapalım. Ayrıca, yanında garnitür tarifimizi de hazırlayarak sofranızı renklendirebilirsiniz. Garnitür Malzemeleri
Tavuk Ciğeri Kızartması Garnitürlü Nasıl Yapılır? Öncelikle soğanları piyazlık yarım ay şeklinde doğrayıp tuz ile ovalayalım. Acısını aldığımız soğanları yıkayıp iyice süzelim. İçine ince doğranmış maydanozu ekleyip karıştıralım. Patatesleri soyup küp küp doğrayalım. Kızgın yağda 3-4 dakika kadar kızartıp, havlu kağıt serilmiş servis tabağına alalım. Akşam sofralarınızda sevdiklerinizle her şey gönlünüzce olsun. Afiyet olsun. |
Balizza
19 Temmuz 2024 CumaTavuk ciğerini hiç bu şekilde yemeyi denediniz mi? Ben denemek istiyorum ama ciğer sert olur mu diye endişeleniyorum. Acaba kızgın ve bol yağda pişirmek gerçekten fark yaratır mı?
Cevap yazAdmin
19 Temmuz 2024 CumaBalizza, tavuk ciğeri pişirirken dikkat edilmesi gereken birkaç nokta var. Ciğerin sert olmaması için yüksek ısıda ve kısa sürede pişirmek önemlidir. Kızgın ve bol yağda pişirmek, ciğerin dışının güzelce kızarıp içinin yumuşak kalmasını sağlar. Bu yöntemle ciğerin lezzeti de daha iyi ortaya çıkar. Ayrıca, pişirme süresini çok uzatmamaya özen gösterirseniz, ciğerinizin sert olma riskini de en aza indirmiş olursunuz. Denedikten sonra deneyimlerinizi paylaşmayı unutma! Afiyet olsun.