Tavuk Ciğeri Kızartması Tarifi ve Malzemeleri
19 Temmuz 2024

Tavuk Ciğeri Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Ciğeri Kızartması

Tavuk ciğeri kızartması, ciğeri sevmeyenlere bile sevdirecek türden bir lezzettir. Nesillerden nesillere geçecek çok kıymetli bir tariftir bu. Her evde pişen geleneksel yemeklerle başlayan bu serüvenimiz, herkesin tanıdığı tatları hatırlatmak, sevdirmek ve ailenize özel, en güzel yapacağınız yemeklerle sizlerle paylaşmaktır. Bu akşam yemeğinizde tavuk ciğeri kızartmasıyla tadına doyamayacağınız türden bir lezzeti her zaman hazırlayabilirsiniz. Tavuk ciğerini hiç bu şekilde yemeyi denediniz mi? İlk fırsatta tarifimize bakabilirsiniz. Arzuya göre yanına patates kızartması, pilav ve garnitürle de hoş bir akşam sofrası olacaktır.

Lezzetli ve Yumuşak Tavuk Ciğeri İçin İpuçları

Tavuk ciğerinin yumuşak ve lezzetli olması için beş aşama:
  • Ciğer eğer tavuk ciğeri değilse mutlaka zarı ve sinirleri temizlenmelidir.
  • Mutlaka kızgın ve bol yağda pişirilmelidir.
  • Ciğer 10-15 dakikadan fazla pişirilmemelidir. Ciğeri sertleştiren fazla pişirmektir.
  • Lezzetli bir ciğer için kızartma yağından az bir miktar başka tavaya alınıp içine kırmızı biber ekleyip biraz kavrulur.
  • Pişen ciğerin üstüne bu sos gezdirilir.

Tavuk Ciğeri Kızartması Malzemeleri

  • 250 gr tavuk ciğeri
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Pul biber

Tavuk Ciğeri Kızartması Nasıl Yapılır?

İlk olarak, tavuk ciğerlerini yüreklerinden ayırıp güzelce yıkayıp süzülmesini bekleyelim. Sonra kâğıt bir havlu yardımıyla kurulayalım. Kuruduktan sonra ciğerleri tavaya koyalım. Üzerine suyunu ve tuzunu ekleyip, suyunu çekene kadar pişirme işlemine devam edelim. Suyunu çektikten sonra tavaya az miktarda kızdırılmış sıvı yağ ekleyip kızartalım. Kızaran ciğerleri tavadan alır almaz üzerine yeteri kadar pul biber serpip sıcak servis yapalım. Ayrıca, yanında garnitür tarifimizi de hazırlayarak sofranızı renklendirebilirsiniz.

Garnitür Malzemeleri

  • 2 adet orta boy patates
  • Sıvı yağ
  • 2 orta boy soğan
  • Maydanoz
  • Tuz

Tavuk Ciğeri Kızartması Garnitürlü Nasıl Yapılır?

Öncelikle soğanları piyazlık yarım ay şeklinde doğrayıp tuz ile ovalayalım. Acısını aldığımız soğanları yıkayıp iyice süzelim. İçine ince doğranmış maydanozu ekleyip karıştıralım. Patatesleri soyup küp küp doğrayalım. Kızgın yağda 3-4 dakika kadar kızartıp, havlu kağıt serilmiş servis tabağına alalım. Akşam sofralarınızda sevdiklerinizle her şey gönlünüzce olsun.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Balizza

19 Temmuz 2024 Cuma

Tavuk ciğerini hiç bu şekilde yemeyi denediniz mi? Ben denemek istiyorum ama ciğer sert olur mu diye endişeleniyorum. Acaba kızgın ve bol yağda pişirmek gerçekten fark yaratır mı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Balizza, tavuk ciğeri pişirirken dikkat edilmesi gereken birkaç nokta var. Ciğerin sert olmaması için yüksek ısıda ve kısa sürede pişirmek önemlidir. Kızgın ve bol yağda pişirmek, ciğerin dışının güzelce kızarıp içinin yumuşak kalmasını sağlar. Bu yöntemle ciğerin lezzeti de daha iyi ortaya çıkar. Ayrıca, pişirme süresini çok uzatmamaya özen gösterirseniz, ciğerinizin sert olma riskini de en aza indirmiş olursunuz. Denedikten sonra deneyimlerinizi paylaşmayı unutma! Afiyet olsun.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuk Tantuni Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Tantuni Tarifi ve Malzemeleri

Hardallı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Hardallı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Keşkek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Keşkek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Tava Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Tava Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Sezar Salata Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Sezar Salata Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mantarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patatesli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri