Kuşbaşı Tavuk Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri
09 Temmuz 2024

Kuşbaşı Tavuk Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Kușbașı Tavuk Yemekleri

Kușbașı tavuk yemekleri, aniden gelen misafirler için hem pratik, hem de lezzetlidir. Kırmızı ete oranla daha kolay pișmesi ve daha az zahmetli olması, ev hanımları ve çalıșan kadınların koșullarını kolaylaștırır.

Soya Soslu Kușbașı Tavuk Yemeği

Malzemeler

  • 1 kilo kușbașı tavuk göğsü
  • 1 tane kabak
  • 1 tane havuç
  • 500 gram mantar
  • 1 çorba kașığı salça
  • 1 tane orta boy soğan
  • 1 çorba kașığı soya sosu
  • 1 tutam tuz
  • 5 kașık zeytinyağı

Yapılıșı

Öncelikle tüm sebzelerin kabuklarını soyun ve zar șeklinde doğrayın. Ardından yanmaz bir tavaya yağı alın ve soğanları hafifçe kavurun. Soğanlardan sonra sırasıyla havuç, mantar, kabak ve kușbașı tavuk etlerini ekleyin ve orta atește karıștırın. Karıșımın içine salçayı yarım fincan ılık su ile açarak ekleyin. Tüm malzemeler yumușayınca göz kararı sıcak su ekleyin ve tavanın ağzını kapatın. Tahmini 20 dakika sonra yemeğiniz pișmiș olacaktır. Pișmiș olan kușbașı tavuk yemeğinizi servis tabağına alabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Kürdan Tavuk

Malzemeler

  • 1 kilo kușbașı tavuk
  • 1 tane yumurta
  • 1 küçük kase galeta unu
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kașığı karabiber
  • Pul biber

Yapılıșı

1 tane yumurtayı, karabiberi ve pul biberi geniş bir cam kâsede çırpın. Ardından tavuk etlerini baharatlı yumurta ile karıştırın. Yumurtaya bulanmış etleri kâseden alın ve galeta unu serpiştirilmiş tepsiye koyarak galeta ununa bulayın. Galeta ununa bulanmış etleri fazla bekletmeden kızgın yağda kızartın. Eğer kürdan yemeğini yaparken tavukları çiğ olarak değil de önceden hafif hașlanmıș olarak kullanırsanız daha pratik olacaktır. Pişmiş olan tavuk göğüslerini küçük kürdanlara takın. Ortalarına arzu ederseniz kașar dilimi veya domates dilimleri koyabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Köri Soslu Kușbașı Tavuk Yemeği

Malzemeler

  • 750 gram kușbașı tavuk
  • 2 çorba kașığı sıvı yağ
  • 1 çay kașığı köri
  • 2 çorba kașığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kașığı karabiber
  • 1 tutam tuz
  • 2-4 dal maydanoz veya taze nane

Yapılıșı

Sıvı yağı derin olmayan bir tavada ısıtın. Isınmış yağın içine kușbașı tavukları ekleyin ve pișirin. Tereyağı ile unu ayrı bir tavada kavurun ve içine azar azar süt ekleyerek sürekli karıștırın. Unlu karıșımın içine su, baharat ve tuz ekleyip iyice karıștırın. Muhallebi kıvamına gelen karıșımı ocakta bir süre pișirin. Ardından ince kıyılmıș yeșillikleri ekleyin ve pișirmeye devam edin. Sosu diğer tavada pișmekte olan tavuklarla birleștirin ve lezzetler birbirine geçene kadar kısık atește pișirin. Etler istenilen kıvama gelince ocağın altını kapatın ve köri soslu kușbașı tavuk yemeğinizi servis tabağına alın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Medine

02 Haziran 2024 Pazar

Kuşbaşı etlerden hangi yemekleri en kolay bir şekilde yapabiliriz. Öğrenci olduğumuz için evde yemek yapmayı bilen çok kişi yok. Hangi yemeği önerirseniz biz de o yemeği yaparak tüketeceğiz. Kolay olması bizim için çok önemli.

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Medine,

Kuşbaşı etlerle yapabileceğiniz en kolay yemeklerden biri "et sote"dir. İşte tarifi:

Malzemeler:
- Kuşbaşı et
- Soğan
- Biber
- Domates
- Tuz, karabiber, kırmızı biber
- Sıvı yağ

Yapılışı:
1. Soğanı ve biberleri doğrayın.
2. Tavaya biraz sıvı yağ ekleyip soğan ve biberleri kavurun.
3. Kuşbaşı etleri ekleyip, etler suyunu salıp çekene kadar kavurun.
4. Doğranmış domatesleri ekleyin.
5. Tuz, karabiber ve kırmızı biberi ekleyin.
6. Etler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.

Bu tarif hem kolay hem de lezzetlidir. Afiyet olsun!

2. Cevap
cevap

İkbal

Merhabalar Medine hanım, kuş başı ergen pratik ve hızlı bir şekilde er kavurma yapabilirsiniz. Erlerinizi yıkadıktan sonra sıcak tavaya koyup suyunu bırakana kadar kavurun. Suyunu bıraktıktan sonra sıvı yağmekleyip üzerine sırası ile soğanınızı, biberinizi varsa sarımsağınızı ekleyip kavurma işlemine devam edin. İsteme göre salçada ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuk Yahni Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Yahni Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuklu Patates Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuklu Patates Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Tavuk Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuklu Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Tantuni Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Tantuni Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Bezelye Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Bezelye Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Keşkek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Keşkek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Pirzola Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Pirzola Tarifi ve Malzemeleri

Tuzda Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tuzda Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kanat Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kanat Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk

Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk