Garnitürlü Tavuk Tarifi ve Malzemeleri
27 Haziran 2024

Garnitürlü Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Garnitürlü Tavuk

Garnitürlü tavuk, özellikle aniden gelen misafirlere hızlı ve lezzetli bir yemek sunmak isteyenler için ideal bir tariftir. Mutfaktan sorumlu kişiler, böyle durumlarda gerginlik ve stres yaşayabilirler. Ancak, garnitürlü tavuk tarifi ile bu sıkıntılarınızı giderebilirsiniz. Bu tarif için buzluğunuzda her zaman bir tavuk göğsü ve bir kutu hazır garnitür bulundurmanız yeterli olacaktır. Bu malzemelerin bulunmasının ardından, yemek hazırlama süreci oldukça kolay bir şekilde ilerleyecektir. Bu tarifle, sevdiklerinize güzel bir yemek hazırlayarak aceleci geçen akşamınızı bir şölene çevirebilirsiniz.

Garnitürlü Tavuk Malzemeleri

  • 1 tane tüm kemiksiz tavuk göğsü
  • 1 kutu karışık garnitür (bezelye, havuç ve patatesli)
  • 1 tane büyük boy kuru soğan
  • 3 tane olgun domates
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber
  • Arzuya göre bir fiske kekik

Garnitürlü Tavuk Nasıl Yapılır?

Garnitürlü tavuk için ilk olarak kemiksiz tavuk göğsünü suyun altında yıkayın ve kare şeklinde doğrayarak bir kevgirin içerisine boşaltın. Uygun büyüklükte, çift tabanlı ve yayvan bir yemek tenceresine sıvıyağ ile tereyağını ekleyip ocağın üzerine alın. Yağlar ısınınca doğradığınız tavuk etlerini yağın içerisine ekleyip karıştırarak pişirin. Tavuklar arkalı önlü olacak şekilde kızardıktan sonra bir tane iri soğanı yemeklik doğrayarak tencereye aktarın ve kavurma işlemine bir süre daha devam edin.

Soğanların diriliği çıktıktan sonra tencereye salçayı, rendelenmiş domatesi, tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın ve bu şekilde 4-5 dakika kadar soteleyin. Baharatlar ve diğer malzemeler ile özleşen tavuğunuzun içerisine bir kutu garnitürü yıkayıp ekleyin ve 2-3 dakika kadar pişirin. Verilen süre içerisinde pişmiş olan yemeğinizi servis tabaklarına alın ve arzuya göre sıcak ya da ılık olarak servis yapın.

Ekstra Bilgiler

Garnitürlü tavuk tarifinde kullanılan malzemeler, yemeğin lezzetini doğrudan etkiler. Taze ve kaliteli malzemeler kullanarak daha lezzetli bir sonuç elde edebilirsiniz. Ayrıca, garnitürlü tavuk yemeğini farklı sebzelerle zenginleştirebilir, damak zevkinize göre baharatları artırabilir veya azaltabilirsiniz. Bu tarif, pilav veya makarna ile birlikte servis edildiğinde daha doyurucu bir menü oluşturur. Misafirlerinizi en iyi şekilde ağırlayabilmek için garnitürlü tavuk tarifini mutlaka denemelisiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Marine Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Marine Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuklu Enginar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Enginar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Garnitürlü Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Garnitürlü Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Nugget Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Nugget Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuklu Bezelyeli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Bezelyeli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Soya Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Soya Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri