Köri Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri
07 Temmuz 2024

Köri Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Köri Soslu Tavuk

Köri soslu tavuk, mutfakların vazgeçilmez lezzetlerinden biridir ve yaparken keyif alacağınız bir yemektir. Her akşam "Bugün ne pişirsem?" derdine düşenler için farklı bir seçenek olan köri soslu tavuk tarifini paylaşacağız. Mutfağınızda yeni lezzetler denemek ve ailenize bu tatları sunmak için bu tarifi deneyebilirsiniz. Özellikle sağlıklı yemekler yapmak isteyenler için ideal bir tariftir. Hem protein hem de vitamin deposu olan köri soslu tavuk, yemek listenizde mutlaka yer almalı. Çocuklarınızın gelişim döneminde bol protein ve vitamin almaları için uygulayabileceğiniz en iyi tariflerden biridir. Ayrıca kırmızı et yerine daha sağlıklı olan tavuk eti ile yemeklerinizi lezzetlendirebilirsiniz. Bunun yanı sıra, köri tavuğa çok yakışan bir lezzettir. Özel misafirlerinize köri soslu tavuk sunarak hem lezzeti hem de görünümü ile beğeni kazanabilirsiniz. Köri soslu tavuğun faydalarını duyduğunuzda bu lezzeti mutfağınızda mutlaka yer vereceksiniz.

Köri Soslu Tavuk Malzemeleri

  • 1 kg tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 bardak su
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Kaju fıstıkları
  • Tuz
  • Karabiber

Köri Sosu İçin Gerekli Malzemeler

  • 25 gr toz köri
  • 1 adet soğan
  • 1 fincan un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 su bardağı et ya da tavuk suyu (isteğe göre)
  • Toz Hindistan cevizi

Köri Soslu Tavuk Nasıl Yapılır?

Köri soslu tavuk için ilk olarak tavukları kuşbaşı şeklinde doğrayarak tarifimize başlayabilirsiniz. Ardından yemek için uygun bir tencere seçerek sıvı yağı içine koyun. Tencerenin içine kuşbaşı tavuk etlerini ekleyin. Etleri yerleştirdiğiniz tencereyi ocağa alarak tavuklar suyunu çekene kadar pişirmeye başlayın. Bu esnada diğer bir yandan da köri sosu tarifine geçebilirsiniz. Köri sosu için derin bir tavada tereyağını eritmeye başlayın. Soğanları ufak ufak doğrayarak tavaya ilave edin ve içine köri ile unu da ilave ederek karıştırma işlemine devam edin. Karışıma azar azar et suyunu ilave etmeye başlayın. Toz Hindistan cevizini de ilave ederek karıştırın. Son olarak tuz ve karabiberi de eklediğiniz köriyi pişirin. Hazırladığınız köri sosu, tavuk yemeğinize inanılmaz bir lezzet katacaktır. Ayrıca köri sosu, buzdolabında 2 aya kadar saklanabilir. Köri kıvamını tutturmak da önemlidir; muhallebi kıvamını tutturuncaya kadar pişirmeye devam edebilirsiniz. Sosunuzu hazırladıktan sonra pişirdiğiniz tavukların üzerine dökebilirsiniz. Son olarak yemeğinizin üzerine kaju fıstıkları ve maydanoz ile süsleme yaparak servise hazır hale getirebilirsiniz. Kolay ve lezzetli bir tarif olan köri soslu tavuk, ailenizin ve misafirlerinizin beğenisine sunulmaya hazırdır.

Köri Soslu Tavuğun Faydaları Nelerdir?

Köri sosu, Hindistan başta olmak üzere Güneydoğu Asya mutfağında yaygın olarak tüketilen soslardan biridir. Ülkemizde çok fazla bilinmeyen köri sosu, birçok baharatın bir araya getirilmesiyle elde edilmektedir. Köri sosunun içeriğinde zencefil, zerdeçal, kimyon, sumak, karanfil, kişniş ve demirhindi gibi baharatlar bulunmaktadır. Köri sosu özellikle beyaz etlerle kullanılarak mükemmel bir lezzet katmaktadır. Köri sosunun kokusu ağır gelebilir; bu nedenle üzerine süt ekleyerek ağır kokuyu önleyebilirsiniz. Köri soslu tavuk, vazgeçilmez bir lezzet ve mükemmel bir tattır.

Köri sosu, çok eski tarihlerden beri kullanılan ve günümüzde de tüm dünyaya yayılan bir sostur. Köri sosunun milattan önce 1700 yıllarında kullanılmaya başlandığı bilinmektedir. Ayrıca köri sosunun faydaları da sağlık açısından oldukça önemlidir. Köri sosu, sindirime yardımcı olması ve doyurucu bir özellik taşıması ile önemlidir. Ayrıca köri sosu, çay ile kullanıldığında zayıflamaya da yardımcı olması ile bilinmektedir. Köri sosu, çok fazla tüketildiğinde kanseri önlemekte ve çok fazla tüketen kişilerde kanser riski azalmaktadır. Önemli bir faydası da içeriğinde bulunan maddelerin kanserin ilerlemesini durdurucu özelliğe sahip olmasıdır. Sağlığa bu derece büyük faydası bulunan köri sosu, mutfaklardan eksik edilmemesi gereken çok özel bir lezzettir.

Tavuk, protein bakımından oldukça zengin bir besindir. Köri soslu tavuk ise hem protein hem de vitamin deposu gibidir. Vücudunuzun sağlığı için köri sosu mutlaka denemeniz gereken bir lezzettir. Dilerseniz tavuğu 1 gün öncesinden soslayarak bekletme işlemi de uygulayabilirsiniz. Köri soslu tavuğun yanında en yakışacak şey ise pilavdır. Pilavınızı kaseye koyarak ters çevirin ve üzerine ya da kenarlarına köri soslu tavuk ekleyerek servis edin. Ayrıca maydanoz ile süsleyerek müthiş bir görünüm de kazandırabilirsiniz. Yediklerinde misafirlerinizin bile tarifini isteyeceği bu lezzeti hazırlamak da sizin için zevkli olacak. Özellikle kanser hastalarında erken teşhis döneminde köri soslu tavuk, kanserin ilerlemesini durdurmaya yardımcı olacaktır. Bu nedenle köri soslu tavuğu kanser hastaları için mutlaka öneriyoruz. Haftada bir kez masalarınızda yer alması gereken ve sağlığınız için faydalı olan bu lezzeti sizlere kısaca tarif ettik. Sizler de dilediğiniz gibi süsleyerek konuklarınıza sunabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Soya Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Soya Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Bütün Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Bütün Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Tavuk Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Tavuk Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Patates Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Patates Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuklu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kremalı Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Milföy Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Milföy Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk İncik Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk İncik Tarifi ve Malzemeleri