Tavuklu Patlıcan Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Tavuklu Patlıcan Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk ve patlıcan, mutfaklarımızda sıkça kullanılan ve birbirleriyle mükemmel uyum sağlayan iki lezzetli malzemedir. Hem doyurucu hem de besleyici bir akşam yemeği hazırlamak istiyorsanız, tavuklu patlıcan yemekleri tariflerini mutlaka denemelisiniz. İşte size iki enfes tarif: Tavuklu Yelpaze Patlıcan ve Fırında Tavuklu Patlıcan Yemeği.

Tavuklu Yelpaze Patlıcan

Tavuklu Yelpaze Patlıcan İçin Gerekli Olan Malzemeler
  • Yeteri kadar tuz
  • İki tane büyük boy bostan patlıcan
  • Bir çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
  • İki tane orta boy kuru soğan
  • Bir tatlı kaşığı kekik
  • İki diş sarımsak
  • On dal maydanoz
  • Üç yemek kaşığı zeytinyağı
  • Bir su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Bir yemek kaşığı tereyağı
  • Bir tatlı kaşığı biber salçası
  • Beş yüz gram kuşbaşı tavuk göğsü
  • Bir tane yeşil biber
  • Üç tane orta boy domates
  • Bir tane kırmızı biber
Tavuklu Yelpaze Patlıcan Nasıl Yapılır?

Öncelikle patlıcanların yeşil sap kısımlarını üstünde bırakarak patlıcanları ortadan ikiye kesin. Yarım patlıcanları uzun uzun dilimleyin, ancak tamamen kesmemeye dikkat edin. Patlıcanları fırın tepsisine yerleştirip zeytinyağı ile hafifçe yağlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Tavuklu iç harcı hazırlamak için sarımsak ve kuru soğanı ince ince doğrayın. Biberleri ve domatesleri de doğrayın. Maydanozun yapraklarını ince ince kıyın. Tereyağı ve zeytinyağını geniş bir tavada ısıtın, tavuk etini ekleyip soteleyin. Tavuklar renk alınca soğan ve sarımsağı ekleyin. Biberleri ekleyip sotelemeye devam edin, ardından domates ve biber salçasını ekleyin. Baharatları ve tuzu ekleyip karıştırın. Fırından aldığınız patlıcanların dilim aralarını tavuklu harçla doldurun. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Tavada kalan suyu tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşar peynirleri eriyip kızarana kadar pişirin. İnce kıyılmış maydanoz yaprakları ile süsleyip ılık şekilde servis yapın. Afiyet olsun.

Fırında Tavuklu Patlıcan Yemeği

Fırında Tavuklu Patlıcan Yemeği İçin Gerekli Olan Malzemeler
  • İki su bardağı su
  • Dört tane patlıcan
  • Yeteri kadar tuz
  • İki-üç tane patates
  • Bir yemek kaşığı domates salçası
  • Kekik
  • Bir tane tavuk göğsü (400 gram)
  • Karabiber
  • Bir tane kuru soğan
  • Pul biber
  • İki diş sarımsak
  • İki yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri İçin
  • Biber
  • Domates
Fırında Tavuklu Patlıcan Yemeği Nasıl Yapılır?

Patlıcanları alacalı soyun ve küp küp doğrayın. Tuzlu su içinde bekletip acı suyunu salmasını sağlayın. Tavuk göğsünü küp küp doğrayıp tavada suyunu çekene kadar kavurun. Sıvı yağı ekleyip yemeklik doğranmış sarımsak ve kuru soğanı ekleyin, soteleyin. Baharatlar ve salçayı ekleyip karıştırın. Suyu ekleyip kaynamaya başladığında ocaktan alın. Patatesleri soyup yıkayın, küp küp doğrayıp kızartın. Patlıcanların suyunu süzüp kurulayın ve kızartın. Tavuk etlerini salçalı sudan çıkarıp büyük boy dikdörtgen borcama yayın. Üzerine patatesleri ve patlıcanları ekleyin. Salçalı tavuk suyunu üzerine gezdirin. Üzerine biber ve domates dilimlerini yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Sıcak şekilde servis edin. Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Hardallı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Hardallı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuklu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuklu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Enginar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Enginar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri