Çıtır Tavuk Çıtır Tavuk Hazırlama Rehberi Çıtır çıtır tavuk hazırlamak, lezzeti ve dokusuyla damaklarda iz bırakacak bir deneyimdir. Bu tarif ile çıtır tavukları ana yemek olarak sunabileceğiniz gibi, ara sıcak olarak da hazırlayabilirsiniz. İşte, mükemmel çıtır tavuklar hazırlamak için gerekenler: Çıtır Tavuk İçin Gerekli Malzemeler (2 Kişilik)
Tavukları Bulamak İçin
Tavuğu Çıtır Yapmak İçin
Kızartmak İçin
Çıtır Tavuk Nasıl Yapılır? İlk olarak tavuk kanatlarını kesme tahtasında 3 parçaya bölüp, yıkayın. Tavukları marine etmek için derin bir kabın içine zencefil, soya sosu ve sarımsak tozunu ilave edip homojen bir şekilde karıştırın. Tavukları içine alarak iyice harmanlayın ve bu şekilde 1 saat kadar buzdolabında bekletin. Çıtır sosu hazırlamak için başka bir kabın içinde un, mısır nişastası, sarımsak tozu, tuz ve kırmızı pul biberi karıştırın. Buzdolabında beklettiğiniz tavukları yıkayın. Yumurtayı küçük bir kasede çatal yardımı ile çırpın. Yıkadığınız tavukları önce yumurtaya, sonra çıtır sosa bulayın. Kızartma tavasına yeterli miktarda sıvı yağ ekleyip kızdırın. Kızgın yağda tavukları kızartın. Afiyet olsun. Çıtır Tavuk İçin Gerekli Malzemeler (4 Kişilik)
Çıtır Tavuk Nasıl Yapılır? Tavuk bagetleri uygun bir tencereye alarak üzerini geçecek şekilde su ilave edin. Bir miktar tuz ekleyerek orta hararetli ocakta 15-20 dakika kadar haşlayın. Pane harcını geniş bir kaba alıp, içine köri, kırmızı pul biber, karabiber ve kekik ekleyin. Uygun bir kasenin içine 3 adet yumurtayı kırdıktan sonra limonu sıkıp karıştırın. 1 su bardağı sıvı yağı kızartma tavasına alarak kızdırın. Haşlanan tavuk bagetleri önce çırptığınız yumurtaya, sonra pane harcına bulayın. Bagetleri kızgın yağda arkalı önlü iyice kızartın. Kızarttığınız bagetleri havlu kağıt serili bir kaba alarak yağını süzdürdükten sonra servis yapın. Afiyet olsun. Çıtır Tavuk İçin Gerekli Malzemeler
Çıtır Tavuk Nasıl Yapılır? Tavuk göğsünü yıkadıktan sonra bıçak ile ikiye ayırın. Buzdolabı poşetine alıp et döveceği ile inceltin. Ardından zevkinize göre kesin. Mısır cipsini mutfak robotundan geçirdikten sonra bir kaseye alın. Ardından farklı bir kaseye unu boşaltın, daha sonra yumurtaları çırpın. Tavuk göğsünü önce una, ardından yumurtaya ve son olarak mısır cipsine bulayın. Yeterli miktarda sıvı yağı kızartma tenceresine boşaltıp kızdırın. Hazırladığınız tavukları kızgın yağda kızarttıktan sonra servise sunun. Afiyet olsun. |