Tavuklu Çorba Tarifi ve Malzemeleri
08 Temmuz 2024

Tavuklu Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Çorba

Tavuklu çorba, herkes tarafından şifa kaynağı olarak bilinen bir çorba türüdür. Genellikle grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı ilaç kullanmak istemeyen kişiler, yemeklerden hemen önce ilaç yerine bol limon ve bol karabiber ilaveli mis gibi kokan sıcacık çorbayı tedavi amacı ile tüketebilir. Tavuklu çorba, grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklar nedeniyle oluşan kırgınlıkları ve şikâyetleri azaltacaktır. Uzmanlar bile tavuklu çorbanın gribe karşı en iyi ilaç olduğunu savunmaktadır. Dolayısıyla tavuklu çorba, protein, az miktarda yağ, mineral ve bol miktarda vitamin barındırdığı için en kaliteli besin kaynakları arasında yer almaktadır. Tüm bunların yanı sıra tavuk eti, kırmızı ete nazaran aile bütçesini sarsmadığı için fiyatı nedeniyle de fazlaca tercih edilmektedir. Bugünkü tarifimizde hem tavuk eti hem de tavuk suyu kullanarak harika bir çorba hazırlayacağız. Tavuklu çorba, özellikle çocukların damak tadını okşayacak, severek tüketecekleri bir çorba türüdür.

Tavuklu Çorba İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 adet derili tavuk but
  • 4 su bardağı tavuk suyu
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı tel şehriye

Tavuklu Çorba Terbiyesi İçin

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı limon suyu
  • Yarım su bardağı ılık su

Tavuklu Çorbanın Üzeri İçin

  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 adet limon suyu
  • Yeteri kadar tuz

Tavuklu Çorba Nasıl Yapılır?

Tavuklu çorba yapımına öncelikle 1 adet tavuk budunu derisiyle birlikte küçük bir tencereye alarak başlayalım. Üzerine 5 su bardağı kadar su ve yeteri kadar tuz ilave ederek, ocağa alalım ve haşlamaya bırakalım. Ardından haşlanarak yumuşayan tavuk budunu haşlama suyundan çıkartarak üzerindeki deriyi temizledikten sonra ufak ufak parçalara ayıralım ve didikleyelim.

Daha sonra didikleyerek parçaladığımız tavuk etlerini tekrar haşlama suyunun bulunduğu tencereye ekleyelim ve üzerine 2 çorba kaşığı zeytinyağı ilave ederek tekrar ocağa alıp kaynamaya bırakalım. Tavuk çorbamız kaynadıktan sonra içine 1 çay bardağı kadar tel şehriye ilave edelim ve şehriyelerle birlikte 5 dakika kadar daha kaynatalım. Kaynamakta olan tavuk çorbamızın terbiyesi için bir kâsenin içine 1 çorba kaşığı kadar un, 1 adet yumurta sarısı, 2 çorba kaşığı kadar limon suyu ilave edelim ve hazırladığımız karışımı çırparak karıştıralım.

Ardından karışımın üzerine yarım çay bardağı kadar ılık su ilave ederek terbiyemizi pürüzsüz hale getirmeye devam edelim. Terbiyenin üzerine kaynamakta olan tavuk çorbamızın suyundan birkaç kaşık ekleyerek, terbiyeyi ılıttıktan sonra çorbamıza ilave edelim ve karıştıralım. Tavuklu çorbamızı terbiyesiyle birlikte 4-5 dakika kadar pişirerek ocaktan alalım. Nefis tavuklu çorbamız artık hazır. Çorbamızı servis tabaklarına aldıktan sonra üzerine bol limon suyu, kuru nane ve karabiber serpiştirerek servise sunalım.

Afiyet olsun.

Dip Not:

Tavuklu çorbada kullandığınız tavuk etini derisiyle birlikte haşlamış iseniz çorbaya yağ ilave etmek istemeyebilirsiniz. Ancak tercihiniz yağlı bir çorbadan yana ise terbiyeyi ilave ettikten sonra tercihe göre bir miktar yağ ekleyebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Havuçlu Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Patates Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Patates Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Galeta Unlu Tavuklu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Galeta Unlu Tavuklu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Patates Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Patates Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Tavuk Baget Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Baget Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuklu Türlü Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Türlü Tarifi ve Malzemeleri