Galeta Unlu Tavuklu Börek Tarifi ve Malzemeleri
26 Haziran 2024

Galeta Unlu Tavuklu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Galeta Unlu Tavuklu Börek

Galeta Unlu Tavuklu Börek, yapımı son derece kolay ve misafirlerinize hem sunumu güzel hem de lezzetli bir börek çeşididir. Bu böreği ilk günümde misafirlerime ikram ettim ve soframı gerek görüntüsü gerekse lezzeti ile süsleyen bu tarife eminim sizler de bayılacaksınız. Sofraların yıldızı olan bu böreği kesinlikle diğer börekler ile karıştırmayın. Böreğe farklı bir bakış açısı kazandıran galeta ununun çıtır olmasıyla ağızda dağılan bu böreği tattığınızda inanamayacaksınız. Çocukların da severek tüketeceği bu böreği ister beş çayına gelen misafirlerinize, ister çocuklarınızın beslenmesine, isterseniz de benim gibi gün yemeklerinde hazırlayın. Mutlaka deneyin, pişman olmayacaksınız.

Galeta Unlu Tavuklu Börek Malzemeleri

  • 6 adet yufka
  • 1 su bardağı sıvı yağ
İç Malzemesi için

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 kutu garnitür
  • İsteğe bağlı olarak baharat çeşitleri ve tuz
  • 1 adet orta boy kuru soğan
Üzeri için

  • 1 kase galeta unu
  • 1 kase su
Galeta Unlu Tavuklu Börek Nasıl Yapılır?

Öncelikle bir adet tavuk göğsünü haşlamak için düdüklü tencereye veya tencereye koyup, üzerine su ekleyin ve ocağın üzerine koyun. Kaynayana kadar ocağın altını yüksek ateşte açın. Kaynadıktan sonra pişip pişmediğini kontrol edin. Tavuk pişince didikleyip bir kaseye boşaltın. Daha sonra iç malzemeyi hazırlamaya başlayın. Kuru soğanı ince küp doğrayıp bir tavaya dökün, üzerine yağ gezdirdikten sonra hafif pembeleşinceye kadar kızartın. Daha sonra üzerine didiklediğiniz tavukları döküp karıştırın. Üzerine bir kase garnitürü süzüp yıkadıktan sonra tavaya ekleyin ve isteğe bağlı baharat ve tuzu ekleyip harmanlayın. Baharat olarak karabiber ve pul biber yakışır.

Yufkaları tezgahın üzerine alarak üçgen şeklinde, isteğe bağlı büyüklükte kesin. Sigara böreği sarar gibi börekleri sarın. Börekleri önce suya, daha sonra galeta ununa batırın ve her tarafını galeta ununa bulayın. Diğer yufkaları da aynı işlemden geçirin. Daha sonra yağlanmış fırın tepsisine veya yağlı kağıt serili fırın tepsisine börekleri belli aralıklarla dizin. Ben börekler için fırın tepsisine yağlı kağıt sermeyi tercih ediyorum, daha pratik ve yapışmadan çıkmasını sağlıyor. Son olarak 180 derecelik bir fırında üstleri kızarana kadar, yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.

Şimdiden afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kaşarlı Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Mangalda Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Mangalda Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Körili Mantarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Körili Mantarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuklu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Tavuk Baget Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Baget Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuklu Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Bamya Tarifi ve Malzemeleri