Beşamel Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri
19 Temmuz 2024

Beşamel Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel soslu tavuk, yöresel bir lezzet olmamakla birlikte ülkemizde her yörede yapılan popüler bir yemek tarifidir. Beşamel sos ile tavuğun inanılmaz uyumu ve ortaya çıkan mükemmel lezzet karşısında beşamel soslu tavuğu bir kere tadan kişiler adeta müptelası oluyor. Eğer daha önce beşamel soslu tavuk yapmayı denememişseniz, size önereceğimiz tarif ile hiç de zorlanmadan beşamel soslu tavuk hazırlayıp sevdiklerinize güzel bir yemek sunabilirsiniz.

Beşamel Soslu Tavuk Malzemeleri
  • 4 tane haşlanmış baget
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Yarım adet haşlanmış tavuk göğsü
Beşamel Sos İçin
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı soğuk süt
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar tuz
Beşamel Soslu Tavuk Üzeri İçin
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel Soslu Tavuk Nasıl Yapılır?

Önceden haşlayarak hazır ettiğimiz tavuk etlerini kemiklerinden ve derilerinden ayırıp didikleyelim ve derin bir kâsenin içerisine ilave edelim. Tavukların üzerine tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ilavesi yaparak karıştıralım. Hazırladığımız marineli tavuk parçalarını yuvarlak bir cam tepsinin üzerine alalım ve beşamel sosu hazırlamaya geçelim.

Derin ve çift tabanlı bir tavanın içerisine tereyağını alıp eritelim. Yağ yanmayacak dereceye geldiğinde unu ve karabiberi ekleyip kavuralım. Soğuk sütü bir kerede kavrulmuş olan unun içerisine ekleyip sürekli karıştırarak pişirelim. Eğer beşamel sosunuzu hazırlarken topaklar oluşmuşsa blenderdan çekip karışımı inceltelim ve ocağın altını kapatıp beşamel sosun içerisine bir su bardağı kaşar rendesini ekleyip karıştıralım. Bu aşamada beşamel sosunun hafif ılık olması gerekiyor.

Hazırladığımız yemeği 200 derecelik fırına gönderelim ve beşamel sosu kızarana dek pişirelim. Üzerinde bulunan sos kızarınca fırının ayarını kapatalım ve bir su bardağı kaşar rendesini yemeğin her tarafına serpiştirerek kapalı fırının içerisinde beşamel soslu tavuğu 10 dakika kadar bekletelim. Verilen süre içerisinde kaşar eriyecektir ve ardından yemeği soğutmadan sıcak olarak börek gibi dilimleyip servis yapalım.

Afiyet olsun.

Ekstra İpuçları
  • Beşamel sosunuzu hazırlarken sütü yavaş yavaş ekleyerek sürekli karıştırırsanız topaklanmayı önleyebilirsiniz.
  • Tavuğu önceden haşlayıp didikleme işlemini bir gün önceden yaparak zamandan tasarruf edebilirsiniz.
  • Daha zengin bir lezzet için beşamel sosun içerisine biraz muskat rendesi ekleyebilirsiniz.
  • Yemeğinize ekstra lezzet katmak için üzerine dilimlenmiş mantar veya brokoli ekleyebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Tihame

13 Temmuz 2024 Cumartesi

Beşamel soslu tavuk yaparken beşamel sosunun topaklanmasını nasıl önleyebilirim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Tihame,

Beşamel sosun topaklanmasını önlemek için birkaç püf noktası var. Öncelikle, unu tereyağında kavururken sürekli karıştırmak önemlidir. Unun rengi hafifçe değişene kadar kavurduktan sonra, sütü azar azar eklemeli ve sürekli çırpıcı ile karıştırmalısın. Sütün ılık veya oda sıcaklığında olması da topaklanmayı önler. Ayrıca, beşamel sosu orta ateşte pişirirsen topaklanma olasılığı azalır. İyi şanslar!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Tavuklu Un Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Un Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Tantuni Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Tantuni Tarifi ve Malzemeleri