Fırında Patatesli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Fırında Patatesli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında patatesli tavuk, toplum olarak çok sık yaptığımız ve sofralarımızda sıkça yer verdiğimiz bir yemek tarifidir. Özellikle misafirler için hazırlanan bu yemek, kalabalık aileler için de idealdir ve doyurucu özelliği oldukça fazladır. Fırında patatesli tavuk, fırın tepsisinde pişirilebileceği gibi fırın torbasında da pişirilebilir.

Fırında Patatesli Tavuk Malzemeleri

  • 10 tane baget veya parçalanmış tavuk
  • 3 veya 4 tane orta boy patates
  • 2 tane orta boy sert domates
  • 3 tane tatlı yeşil biber
  • 3 diş sarımsak
  • 5 tane arpacık soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı salça

Fırında Patatesli Tavuk Nasıl Yapılır?

Fırında patatesli tavuk için öncelikle tavuğu yıkayın ve bir karıştırma kabının içerisine alarak tuz ile ovuşturun. Patateslerin kabuklarını soyun ve elma dilim olacak şekilde doğrayıp yıkayın. 5 tane arpacık soğanın kabuklarını soyun ve doğranmış patatesler ile karıştırma kabına alın. Sivribiberleri uzunlamasına ikiye bölün, tohumlarını temizleyip yıkayın. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve biberler ile karıştırma kabına alın. Tüm sebzeleri karıştırma kabına aldıktan sonra baharatlarını ekleyin ve parmak uçlarınız ile iyice karıştırın.

Hazırladığınız malzemeleri yağlanmış bir fırın tepsisine boşaltın ve 185-190 derecelik fırına gönderin. Yarım saat kadar tavuğun suyu ile pişen yemeği fırından alın ve bir bardak su ile açılmış salçayı yemeğin üzerine döküp tekrar fırına gönderin. Üzeri kızarıp istenilen yumuşaklığa gelen fırında patatesli tavuk yemeğinizi sıcak olarak servis yapın.

Ekstra Bilgiler

Fırında patatesli tavuk hazırlarken mümkün olduğunca kişi sayısını göz önünde bulundurun. Çünkü bu yemek ertesi güne kaldığında veya tekrar ısıtıldığında lezzetini yitirebilir. Taze olarak hazırlayıp aynı günde bitirmenizi tavsiye ederiz.

Ayrıca, fırında patatesli tavuk tarifini daha da zenginleştirmek için farklı sebzeler ekleyebilirsiniz. Örneğin, havuç, kabak veya mantar ekleyerek yemeğinizi çeşitlendirebilirsiniz. Baharat seçimini de damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz; kekik, biberiye veya nane gibi baharatlarla farklı tatlar oluşturabilirsiniz.

Sonuç

Fırında patatesli tavuk, kolay hazırlanışı ve lezzetli oluşuyla sofralarınızın vazgeçilmezi olacaktır. Bu tarifin püf noktalarına dikkat ederek ve önerilen eklemelerle kendi damak zevkinize uygun bir yemek hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

ali

06 Nisan 2024 Cumartesi

Fırında patatesli tavuk için tepsiye patates ve tavukları hazırlayıp koyuyorum. Bu aşamada tepsiye herhangi bir miktarda su eklemem gerekiyor mu yoksa bunun için suya ihtiyaç yok mu?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Ali Bey, fırında patatesli tavuk yaparken tepsiye su eklemek şart değil. Tavuk ve patatesler kendi sularını bırakacağı için genellikle yeterli olur. Ancak yemeğin daha yumuşak ve soslu olmasını isterseniz, yarım çay bardağı kadar su ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Soya Soslu Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Soya Soslu Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Döner Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Döner Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Körili Mantarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Körili Mantarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mısır Gevrekli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Mısır Gevrekli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Krepli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Krepli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Beşamel Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri