Fırında Tavuk Baget Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Fırında Tavuk Baget Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Baget

Tavuk ile hazırlanan yemek seçenekleri oldukça fazla olduğu gibi, pratik bir şekilde de hazırlandığı için fazlaca tercih edilen bir et türüdür. Fırında tavuk baget, çarçabuk hazırlayıp sofralarınıza getirebileceğiniz bir yemek türüdür. Yeni yemek yapmayı öğrenen biri bile fırında tavuk baget ile harikalar yaratabilir.

Fırında Tavuk Baget İçin Gerekli Malzemeler

  • 8 tane tavuk baget
  • 4 tane orta boy patates
  • Kekik, tuz, kırmızı pul biber ve karabiber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ

Fırında Tavuk Baget Nasıl Yapılır?

Fırında tavuk baget için ilk olarak yemeğin sosunu hazırlayalım. Geniş bir kabın içine sarımsakları rendeledikten sonra, sıvı yağ, yoğurt, tuz, salça, kırmızı pul biber, kekik ve karabiberi ekleyip homojen bir şekilde karıştıralım. Bagetleri bol su ile yıkadıktan sonra sosun içine atıp iyice harmanlayalım. Sos kabını streç film ile kapatarak birkaç saat buzdolabında bekletelim.

Birkaç saat sonunda soslanan tavuk bagetleri fırın kabına dizelim. Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra halka şeklinde doğrayıp, bir kabın içinde sıvı yağ ile harmanlayalım ve tepsideki tavuk bagetlerin arasına sıralayalım. Üzerine 1 su bardağından daha az sıcak su gezdirip, fırın kabını alüminyum folyo ile kapatalım. Fırını 180-200 dereceye ısıtarak yemeği fırına verelim. Yaklaşık 35-40 dakika piştikten sonra folyoyu alıp, tavuk ve patatesler iyice kızarana kadar fırınlayalım. Fırında tavuk baget servis için hazırdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Hay

23 Temmuz 2024 Salı

Bu tarifi denemek istiyorum ama tavukların tam olarak pişip pişmediğini nasıl anlarım? Ayrıca sosun tadını daha da zenginleştirmek için başka hangi baharatları ekleyebilirim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Hay,

Tavukların tam olarak pişip pişmediğini anlamanın en güvenilir yolu, bir et termometresi kullanmaktır. Tavuk eti, iç sıcaklığı 75°C'ye (165°F) ulaştığında tamamen pişmiş olur. Eğer et termometren yoksa, tavuk etini keserek iç kısmının beyaz ve şeffaf olmamasına dikkat edebilirsin; pembelik kalmamalı.

Sosun tadını zenginleştirmek için birkaç öneride bulunabilirim. Örneğin, sarımsak tozu, kekik, biberiye ya da kimyon ekleyebilirsin. Ayrıca biraz limon suyu veya rendelenmiş limon kabuğu da hoş bir tat katabilir. Kişisel zevkine göre bu baharatları deneyerek farklı lezzetler oluşturabilirsin.

Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuk Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Çin Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Çin Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Yahni Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Yahni Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşı Tavuk Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşı Tavuk Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Baget Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Baget Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Marine Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Marine Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Tavuk Kanat Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Kanat Tarifi ve Malzemeleri