Kaşarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Kaşarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı tavuk, lezzetli olmasının yanında hazırlanışının da kolay olması sebebiyle pek çok kişinin kurtarıcısı olan bir yemek tarifidir. Tavuk severler için kaşarlı tavuk tam anlamıyla bağımlılık yaratacak niteliktedir. Özellikle sıcak tüketildiği takdirde daha bir güzel olan bu yemeği davetsiz gelen konuklarınıza ya da haberleşip gelen misafirlerinize rahatlıkla hazırlayabilir, güzel saatler geçirebilirsiniz.

Kaşarlı Tavuk Malzemeleri

  • 2 parça tavuk göğsü
  • 3 tane orta boy patates
  • 3 tane orta boy domates
  • 1 tane yeşil biber
  • 1 küçük fincan sıvıyağ
  • 1 su bardağı dolusu rendelenmiş kaşar
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Arzuya göre isot

Kaşarlı Tavuk Nasıl Yapılır?

Kaşarlı tavuk için evvela tavuk etini yıkayıp bir süzgece alalım. 3 tane patatesin kabuklarını soyalım ve küp şeklinde doğrayıp yıkayalım. Derin bir karıştırma kabı alalım ve içine yıkadığımız tavuk etini küp şeklinde doğrayıp ilave edelim. Tavuk etinin üzerine doğradığımız patatesleri, tuzu ve baharatları ekleyip karıştıralım.

Yeşil biberleri yemeklik şekilde doğrayalım ve karışımın içine alalım. Bir yemek kaşığı domates salçasını bir bardak sıcak su ile açalım ve karıştırma kabına alıp diğer malzemeler ile harmanlayalım. Hazırladığımız karışımı bir fırın tepsisinin içine dökelim ve üzerine domatesleri rendeleyelim. 185 derecelik fırına yemeğimizi gönderelim ve yarım saat kadar pişirelim. Sürenin ardından rendelenmiş kaşarımızı fırında bulunan yemeğimizin üzerine dökelim ve eriyene dek sıcak fırında bekletelim. Kaşarlar eriyince yemeğimizi fırından alalım ve sıcak olarak servis yapalım.

Ekstra Bilgiler

Kaşarlı tavuk tarifini zenginleştirmek isterseniz, içerisine mantar, mısır veya farklı sebzeler ekleyebilirsiniz. Ayrıca tavuk etini marine ederek daha lezzetli bir sonuç elde edebilirsiniz. Marine için zeytinyağı, yoğurt, sarımsak ve baharatları kullanabilirsiniz. Bu şekilde tavuklar daha yumuşak ve aromalı olur.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Kaim

08 Mayıs 2024 Çarşamba

Merhab kaşarlı tavuk tarifi güzel görünüyor ancak kaşarı yemek piştikten sonra en son mu ekleyeceğiz? Resimdeki görüntüyü nasıl elde edebilirim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba! Kaşar peyniri yemek piştikten sonra en son eklenmelidir. Fırında kısa bir süre erimesi ve üstünün kızarması için yeterli olacaktır. Resimdeki görüntüyü elde etmek için, kaşar peynirini rendelenmiş olarak yemeğin üzerine serpip, fırının üst kısmında kısa bir süre gratine edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuk Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Izgara Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Izgara Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Kanat Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Kanat Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Sulu Yemekler Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Sulu Yemekler Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Patatesli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patatesli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuklu Maklube Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Maklube Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Rosto Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Rosto Tarifi ve Malzemeleri