Tavuklu Mantarlı Krep Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Tavuklu Mantarlı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Mantarlı Krep

Tavuklu Mantarlı Krep, Osmanlı döneminden günümüze kadar gelen ve Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan bir yemektir. Tavuk, Osmanlı sofralarının vazgeçilmez bir unsuru olmuştur ve günümüzde de hala pek çok ailenin tercih ettiği bir besindir. Kırmızı et yerine beyaz et tercih edilmesi, sağlıklı bir yaşam için önemlidir. Bugün sizlerle birlikte beyaz et kullanarak tavuklu mantarlı krep yapacağız. Şimdiden hepinize kolay gelsin.

Tavuklu Mantarlı Krep İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz

Tavuk Sote İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 parça tavuk göğsü
  • 1 paket mantar
  • 1 adet kuru soğan (orta boy)
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Pul biber
  • Kaşar peyniri

Krep Hamurunun Hazırlanması

İlk olarak bir kap çıkarıyoruz ve içine yumurta ve tuzu koyup iyice çırpıyoruz. Yumurta ve tuz iyice çırpıldıktan sonra süt ile suyu ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Ardından unu yavaş yavaş ekleyerek karışıma yediriyoruz. (Unu yavaş yavaş eklemek topaklanmayı önler.) Krep hamurumuzu dinlenmesi için kenara koyuyoruz.

Tavuk Sotenin Hazırlanması

Tavuk göğsünü küp küp doğruyoruz. Bir tavayı çıkarıyoruz ve doğradığımız tavukları içine koyuyoruz. Tavaya sıvı yağı da ekleyip tavukları pişmeye bırakıyoruz. Tavuklar suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Bu sırada mantarları iri iri doğruyoruz. Tavuklar suyunu çektikten sonra doğradığımız mantarları tavanın içine ekliyoruz. Soğanı halka şeklinde doğrayıp tavanın içine atıyoruz. Tuz ve baharatları ekleyip karışımı pişmeye bırakıyoruz. Tavuklar pembeleşip kızardığında ocağın altını kapatıyoruz.

Krep Yapımı

Krep tavamızı çıkarıp ocağa koyuyoruz ve altını açıyoruz. Tavanın içine sıvı yağ koyuyoruz. Çorba kepçesi ile krep hamurundan alıp tavaya döküyoruz. (Hamurun çok kalın olmamasına dikkat edelim.) Her iki tarafını da iyice kızartıyoruz. Kreplerimiz piştikten sonra hazırladığımız tavuk ve mantar karışımını krepin arasına koyup dürüm gibi sarıyoruz.

Servis

Krepleri sardıktan sonra servis edeceğimiz tabağa koyuyoruz. Üzerine rendelediğimiz kaşar peynirini bolca serpiştiriyoruz. Kaşar peynirini serpiştirdikten sonra krepleri 5 dakika fırına atıyoruz. Tavuklu mantarlı krepimiz hazır.

Afiyet olsun. Sevginizi katarak yapmayı unutmayın.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Zafer

24 Temmuz 2024 Çarşamba

Tavuklu Mantarlı Krep yaparken un eklerken topaklanma sorunuyla karşılaştığımda ne yapabilirim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Zafer,

Krep hamurunu yaparken unun topaklanmaması için unu sıvı malzemelere eklerken yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak eklemelisin. Unu elekten geçirerek eklemek de topaklanmayı önleyecektir. Ayrıca tel çırpıcı kullanmak, unun daha iyi karışmasını sağlar. Eğer yine de topaklanma olursa, hamuru bir süzgeçten geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edebilirsin.

Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni