Tavuklu Patates Yemeği Tavuklu patates yemeği, herkes tarafından sevilen bir yemektir. Sulu yemek denildiğinde akla gelen ilk yemek çeşitleri arasında yer almaktadır. Büyük küçük herkesin damak zevkine hitap eden bir yemek çeşididir. Yaz, kış her mevsim sofralarda yer alabilecek bir yemek çeşidi olan tavuklu patates yemeği, genellikle kış aylarında daha da çok tercih edilmektedir. Pratik ve kolay yapılabilen ve eşsiz lezzete sahip olan bir yemek türüdür. Yapımı zaman almaz. Besin değeri yüksektir. Bol miktarda protein içermektedir. Doyurucu ve besleyicidir. Sevilerek ve beğenilerek yenen tavuklu patates sağlı açısından da oldukça faydalıdır. Pilav yanlarında yer alarak lezzetine lezzet katan tavuklu patates yemeği, kişiye bol miktarda enerji de vermektedir. Siz de sofralarınızda hem sağlıklı hem lezzetli bir tat arayışı içindeyseniz ve akşam yemeğinde ne yapacağınızı düşünüyorsanız, tavuklu patates yemeğini denemenizi tavsiye ederiz. Tavuklu Patates Yemeği İçin Gerekli Malzemeler
Tavuklu Patates Yemeği Nasıl Yapılır? Tavuk göğsünü yıkayıp kuşbaşı şeklinde doğrayın. Orta boy bir tencere alarak ocağın altını yakın. Tereyağını ve sıvı yağı eriterek içerisine soğanı küçük küçük yemeklik şekilde doğrayın. Soğanı pembeleşene kadar ara ara karıştırarak kavurun. Pembeleşen soğanların içerisine domates salçasını ve biber salçasını ekleyerek 1-2 dakika daha kavurun. Salça karışımına kuşbaşı doğranmış tavuğu ilave ederek biraz karıştırın. Ocağı yarım ısıya getirip tencere kapağını kapatarak tavuğu pişmeye bırakın. Tavuk pişerken patatesleri soyup küp küp doğrayın. Patatesleri yıkadıktan sonra tavuk içerisine ilave edin. Biraz karıştırarak kavurun. Sonrasında kekik ve tuzu ekleyerek yemeğin gerektirdiği kadar su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatarak yemeği pişmeye bırakın. Yemeğin piştiğini patateslerin ve tavuğun yumuşamasına göre anlayabilirsiniz. Yemek piştikten sonra 5 dakika dinlendirerek servis yapabilirsiniz. Tavuklu patates artık hazır. Afiyet olsun. |
Korkut
11 Temmuz 2024 PerşembePeki, patatesler tavuğun pişmesinden önce ilave edilseydi, yemeğin lezzetinde bir fark olur muydu?
Cevap yazAdmin
11 Temmuz 2024 PerşembeKorkut bey, patateslerin tavuğun pişmesinden önce ilave edilmesi yemeğin lezzetinde bazı farklar yaratabilir. Patatesler daha uzun süre piştiğinde daha yumuşak hale gelirler ve tavuğun suyunu daha fazla emerler. Bu durumda, yemeğin genel lezzeti daha yoğun ve patatesler daha lezzetli olabilir. Ancak dikkat edilmesi gereken nokta, patateslerin çok fazla pişip dağılmasını önlemek. Bu yüzden zamanlama ve pişirme süresi oldukça önemlidir.