Tavuklu Bezelyeli Börek Tarifi ve Malzemeleri
24 Haziran 2024

Tavuklu Bezelyeli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Bezelyeli Börek

Tavuklu Bezelyeli Börek, her mutfakta kolayca hazırlanabilen, besleyici ve lezzetli bir börek çeşididir. Beyaz et ve sebzelerin dengeli birleşimi sayesinde hem doyurucu hem de sağlıklıdır. Taze veya konserve bezelye kullanılarak hazırlanabilir. Taze bezelye kullanacaksanız, marketlerden kabuklu olarak alıp ayıklamanız ve kaynar suda haşlamanız gerekir. Şimdi, bu lezzetli böreğin nasıl yapıldığını adım adım inceleyelim.

Tavuklu Bezelyeli Börek İçin Gerekli Malzemeler

  • 5 adet yufka
  • 5 adet tavuk but (incik)
  • 2 adet renkli biber
  • 1 küçük soğan
  • 1 su bardağı konserve bezelye
  • 1 su bardağı küçük doğranmış havuç
  • 1 tabak rendelenmiş taze kaşar
  • Tuz
  • Karabiber

Sos İçin

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta

Üzeri İçin

  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 yumurta sarısı
  • Susam veya çörek otu

Tavuklu Bezelyeli Börek Nasıl Yapılır?

İlk olarak, soğanı kabuklarından soyup dörde bölün ve uygun bir tencereye koyun. Soğanların yanına tavuk butlarını, tane karabiberi ve 4-5 bardak suyu ekleyin. Tavuk etleri yumuşayana kadar ocakta kaynatın. Bu sırada havuçları küp küp doğrayın ve bir tencereye koyun, üzerine 4-5 bardak su ekleyerek haşlayın. Havuçlar haşlandıktan sonra bir kaba alın. Haşladığınız suya konserve bezelyeleri ekleyip 1-2 dakika kaynatın. Haşlanmış malzemeleri soğuk sudan geçirerek soğutun. Tavuk etlerini küp küp doğrayın ve havuç ile bezelye ile bir kapta karıştırın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Son olarak, rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin ve börek içini bir kenara koyun.

Yufkaları üst üste koyarak açın ve 8 eşit parçaya bölün. Üçgen şeklinde elde ettiğiniz yufkanın içine hazırladığınız harçtan koyun ve diğer üçgen yufka ile üzerini kapatıp sarın. Üzeri için sıvı yağ ve yumurta sarısını bir kapta çırpın. Sarmış olduğunuz böreklerin üzerine bu karışımdan sürün ve susam veya çörek otu ile süsleyin. Börekleri çok yan yana olmayacak şekilde bir fırın tepsisine dizin. 180-200 derecelik fırında böreklerin üzeri kızarana kadar pişirin. Börekler piştikten sonra fırın içinde bırakmayın, ılınması için dışarı çıkarın. Ilındıktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Enginar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Enginar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Kanat Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Kanat Tarifi ve Malzemeleri

Soya Soslu Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Soya Soslu Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Tavuklu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuklu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Tavuk Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Kanat Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kanat Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Sezar Salata Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Sezar Salata Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Döner Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Döner Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Milföy Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Milföy Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Pane Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Pane Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Erişte Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Erişte Tarifi ve Malzemeleri