Tavuk İncik Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Tavuk İncik Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk incik, basit ve lezzetli tavuk yemeklerinden biridir. İç pilav ile birleştirildiğinde ise lezzetine doyum olmaz. Akşam yemeği için yanında yalnızca ayran ve bol salata ile harika bir öğün oluşturabilirsiniz. Eğer çorbasız yemeğe başlamayanlardansanız, tavuk incikleri haşladığınız sudan muhteşem bir çorba hazırlayabilirsiniz.

Tavuk İncik İçin Gerekli Malzemeler

  • 8 adet tavuk incik
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı çam fıstığı
  • 1 çorba kaşığı kuş üzümü
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • İnce kıyılmış maydanoz
  • 2,5 su bardağı tavuk suyu

Tavuk İncik Nasıl Yapılır?

Tavuk incikleri yıkadıktan sonra uygun bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ve bir miktar tuz ilave ederek yumuşayana kadar haşlayın. Bu arada kuru soğanın kabuklarını soyarak yemeklik doğrayın. Pilav tenceresine tereyağını alarak eritin. Eriyen yağa doğradığınız soğanı ekleyerek kavurun. Soğanlar kavrulunca üzerine çam fıstıklarını ilave ederek 2-3 dakika kadar soteleyin. Domates salçasını da ekleyip 2 dakika kadar daha kavurun.

Pirinçleri bol suda yıkayarak süzün. Süzülen pirinçleri kavrulan malzemelere ekleyin ve pirinçler şeffaflaşana kadar kavurmaya devam edin. Kavrulan pirinçlerin üzerine ince kıyılmış maydanoz, toz şeker, yıkanmış kuş üzümü, tuz ve baharatları ilave ederek karıştırın. Tahta kaşık yardımı ile pirinçlerin üzerine bastırarak düzleştirin ve haşladığınız tavuk incikleri pirincin üzerine sıralayın. Tavuğu haşladığınız sudan 2,5 su bardağı kadar alarak pilava dökün ve tencerenin kapağını kapatarak pişmeye bırakın. Pirinçler suyunu çekene kadar kısık ocakta ara ara kontrol ederek pişirin. Eğer suyunu çekmesine rağmen pirinçler hala diriliğini koruyorsa bir miktar daha tavuk suyu ilave edebilirsiniz. Pilav iyice piştikten sonra ocaktan alın ve 10 dakika kadar demlendirdikten sonra servise sunun.

Ekstra Bilgiler

Tavuk incik yemeği, yanında yoğurtlu mezeler veya taze yeşillikler ile servis edildiğinde de oldukça lezzetli olur. Ayrıca, pilavın içerisine ekleyeceğiniz bir miktar tereyağı, yemeğin damakta bıraktığı lezzeti artıracaktır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuk Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Tavuk Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Tavuk Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşı Tavuk Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşı Tavuk Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Yahni Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Yahni Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuklu Sezar Salata Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Sezar Salata Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patatesli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuklu Türlü Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Türlü Tarifi ve Malzemeleri