Fırın Poşetinde Bütün Tavuk Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Fırın Poşetinde Bütün Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Poşetinde Bütün Tavuk, tavuğu bütün haliyle pişirmek ilk başta zor gibi görünse de, fırın poşeti kullanarak bu işlemi oldukça kolay hale getirebilirsiniz. Tencere içinde haşlanırken dağılma eğilimi gösteren bütün tavuk, fırın poşetinde pişirildiğinde hem daha lezzetli olur hem de dağılmadan harika bir şekilde pişer.

Fırın Poşetinde Bütün Tavuk Malzemeleri

  • 1 tane orta boy bütün tavuk
  • 6 tane ufak boy patates
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tane fırın poşeti
  • 1 çay kaşığı tuz

Sosu İçin

  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı karışık baharat veya tavuk baharatı

Fırın Poşetinde Bütün Tavuk Nasıl Yapılır?

Bütün olarak aldığınız tavuğun eğer ufak tüyleri varsa, ateşin üzerinde biraz çevirip temizleyin ve ardından yıkayın. Ufak patateslerin kabuklarını soyup yıkayın. Sos için verilen malzemeleri bir kâseye alıp karıştırın ve bütün tavuğun her tarafına sürün. Patateslerin de her tarafını sos ile lezzetlendirin. Fırının ayarını 195-200 dereceye getirip ısıtın.

Fırın poşetinin içerisine bir yemek kaşığı kadar unu boşaltın ve poşetin her tarafını un ile bulayın. Her tarafına sos sürdüğünüz bütün tavuğun bacakları üst kısma gelecek şekilde poşetin içerisine yerleştirin ve tavuğun etrafına patatesleri de yerleştirin. Poşetin ağzını içerisinden çıkan bağ ile bağlayın ve bir bıçak ile etrafına hafif delikler açıp fırın tepsisine yerleştirin.

195-200 derecelik fırında tavuğun her tarafı kızarana dek pişirin ve ardından fırının ayarını 175 dereceye getirip tavuğunuzu yarım saat kadar daha pişirin. Fırın poşetinde bütün tavuğunuz servis için hazır hale gelmiştir.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler:

  • Fırın poşetinde tavuk pişirirken, poşetin patlamaması için poşetin üzerine birkaç delik açmak önemlidir.
  • Tavuğun daha çıtır bir deri elde etmesi için, pişirme süresinin son 10 dakikasında poşeti kesip açabilirsiniz.
  • Fırın poşetinde pişirilen tavuk, kendi buharında piştiği için oldukça sulu ve lezzetli olur.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Azim

21 Temmuz 2024 Pazar

Fırın poşetinde bütün tavuk pişirirken, patateslerin kabuklarını soymak zorunda mıyız yoksa kabuklarıyla da pişirebilir miyiz? Ayrıca, fırın poşetini delmezsek ne gibi sorunlarla karşılaşabiliriz?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Azim, patatesleri kabuklarıyla da pişirebilirsiniz; bu tamamen sizin tercihlerinize bağlı. Kabuklarıyla pişirdiğinizde, patateslerin lezzeti ve dokusu farklı olabilir. Ayrıca, kabuklarındaki besin değerlerinden de faydalanabilirsiniz. Ancak, patateslerin kabuklarını iyice yıkamayı unutmayın.

Fırın poşetini delmezseniz, poşetin içinde biriken buhar dışarı çıkamaz ve poşet patlayabilir. Bu da hem fırının kirlenmesine hem de yemeğinizin düzgün pişmemesine neden olabilir. Bu yüzden, fırın poşetini birkaç yerinden delmek önemlidir.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni