Yufkalı Tavuklu Börek Tarifi ve Malzemeleri
19 Temmuz 2024

Yufkalı Tavuklu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Tavuklu Börek

Özellikle çalışan bayanların sıklıkla yapabileceği, hem farklı hem de lezzetli börek çeşitlerinden biri olan yufkalı tavuklu börek, içerisindeki malzemelerden dolayı hem lezzetli hem de doyurucu bir etkiye sahiptir.

Bu börek, neredeyse her evde bulunan tavuk eti ile hazırlanabilir ve misafirlere kolaylıkla ikram edilebilir. Özellikle göğüs eti kullanılarak yapılan bu börek, yağı az ve kemiksiz yapısıyla pratik bir şekilde hazırlanabilir.

Yufkalı Tavuklu Börek Malzemeleri

  • Bir paket hazır yufka
  • Üç adet orta boy kuru soğan
  • Kimyon, karabiber
  • Pul biber
  • İki adet çarliston yeşil biber
  • Bir adet kırmızı salçalık biber
  • Bir adet tavuk göğsü (tam parça)
  • Tavuk baharatı
  • Tuz

İçine Sürülecek Malzemeler

  • Bir su bardağı su
  • Bir su bardağı sıvı yağ

Üzerine Sürmek İçin

  • Bir veya iki adet yumurta sarısı
  • Yoğurt
  • Sıvı yağ

Yufkalı Tavuklu Börek Nasıl Yapılır?

Tavuklu böreği hazırlayabilmek için ilk olarak tavuklu harcın hazırlanması gerekmektedir. Tavuk göğüs etleri bir tencereye konularak üzerine su eklenir ve ocakta kaynamaya bırakılır. Haşlanan tavuk eti küçük küpler halinde doğranır.

Bir tava içerisine yağ eklenerek doğranmış soğan ve biberler eklenir ve kavrulmaya başlanır. İçerisine bir miktar tuz eklenerek pembeleşmesi sağlanır ve ardından tavuk parçaları ilave edilir. Daha sonra tuz, karabiber, pul biber ve tavuk baharatı eklenerek iyice özleşene kadar kavrulur ve dinlenmeye bırakılır.

Hazırlanan yufkalar düz bir zemin üzerinde açılarak parçalara ayrılır. Önceden yağladığımız fırın tepsisine birinci yufka yerleştirilir ve fazla gelen yufka parçaları koparılarak tepsiye eklenir. Üzerine yoğurt, yumurta sarısı ve yağ karışımı eşit şekilde sürülür. İkinci kat yufka ilave edilerek aynı işlem tekrarlanır ve bu kata tavuk harcı eşit şekilde dağıtılır.

Üzerine üçüncü kat yufka yerleştirilir ve tekrar yoğurtlu yumurta karışımı sürülür. Bu katın üzerine tekrar tavuk harcı ilave edilir. En son iki kat daha yufka yerleştirilir ve börek hazır hale gelir. Üst kısmının kızarması için üzerine kalan yoğurtlu yumurta karışımı sürülerek susam veya çörek otu serpiştirilir.

Önceden 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika kadar pişirilir. Fırından çıkarılan börek, dilimlenerek servis edilir. Beş çaylarında veya davetlerde ikram edilebilecek bu lezzetli börek, herkesin beğenisini kazanacaktır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sebzeli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kızarmış Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Kızarmış Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Poşetinde Bütün Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Poşetinde Bütün Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Erişte Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Erişte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Ciğer Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Ciğer Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Beşamel Soslu Tavuklu Börek

Beşamel Soslu Tavuklu Börek

Güncel

Tavuklu İç Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu İç Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Patates Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Patates Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Nugget Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Nugget Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Fileto Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Fileto Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Poşetinde Sebzeli Tavuk

Fırın Poşetinde Sebzeli Tavuk