Tavuk Yahni Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Tavuk Yahni Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk yahni, özel günlerde olduğu gibi iftar sofraları için de hazırlanan leziz bir tavuk yemeğidir. Doyurucu özelliğinden dolayı tüm ailenin bir arada olduğu dönemlerde tavuk yahni hazırlayabilir ve sevdiklerinize faydalı bir yemek ikramında bulunabilirsiniz. Aynı zamanda tavuk yahni, Türk mutfağının eşsiz yemeklerinden biri olup yanında herhangi başka yemeğe gerek kalmadan tüketilebilir.

Tavuk Yahni Malzemeleri
  • 10 tane tavuk baget veya bir tane tüm yarka tavuk
  • 4 tane olgun domates
  • 1 avuç arpacık soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber
Tavuk Yahni Nasıl Yapılır?

Tavuk yahni için öncelikle düdüklü tencerenin içerisine sıvıyağ ile tereyağını alıp eritelim. Arpacık soğanların kabuklarını soyalım ve eriyen yağın içerisine alıp hafif kavuralım. Havuçların dış kısmını sürtelim ve ay şeklinde ya da yuvarlak, yuvarlak doğrayıp soğanların yanına alalım. Tavuk bagetlerini veya yemeklik olarak parçalattığımız tüm tavuğu yıkayalım ve akabinde tenceremizin içerisine alıp bir müddet karıştırarak kavuralım.

Domates ve Baharatların Eklenmesi

4 tane olgun domatesimizi rendeleyelim, sarımsakları bıçağın ters tarafı ile ezelim ve baharatlar ile yemeğimizin içerisine alıp karıştıralım. Biber salçası ile domates salçasını 2 su bardağı sıcak su ile inceltelim ve yemeğimizin üzerine döküp tencerenin kapağını kapatalım. Yaklaşık olarak tavuk yahni yemeğimizi düdüklü tencerenin içerisinde 25-30 dakika kadar pişirip servis tabaklarına alalım ve maydanoz yaprakları ile süsleyip sunum yapalım.

Sunum ve Servis

Pişirdiğiniz tavuk yahniyi sıcak olarak servis edin. Yanında pilav veya taze ekmek ile tüketebilirsiniz. Maydanoz yaprakları ile süsleyerek görsel olarak da zenginleştirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

İlkutay

12 Temmuz 2024 Cuma

Bu tarifte düdüklü tencere kullanmak zorunlu mu, yoksa normal tencere ile de yapabilir miyim? Ayrıca, domates salçası ve biber salçası karışımını su ile inceltmek yerine direkt eklesem bir fark yaratır mı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba İlkutay,

Düdüklü tencere kullanmak zorunlu değil, normal tencere ile de yapabilirsiniz. Ancak, pişirme süresi biraz daha uzun olacaktır. Domates salçası ve biber salçası karışımını su ile inceltmeden direkt ekleyebilirsiniz, fakat bu durumda yemeğin kıvamı daha yoğun olabilir. Bu da tat farklılığına neden olabilir, tercih sizin. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Cipsli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Cipsli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Burger Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Burger Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuklu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuklu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yufkalı Tavuklu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Tavuklu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kremalı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Tandır Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Tandır Tarifi ve Malzemeleri