Mantarlı Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri
07 Temmuz 2024

Mantarlı Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Tavuk Sarma

Mantarlı tavuk sarma, tavuk göğsü ile hazırlanan ve mükemmel bir lezzet sunan nadir yemek çeşitlerinden biridir. Tavuk göğsü, bilindiği üzere, genellikle kuru bir et türüdür. Ancak bu tarifle hazırlanan mantarlı tavuk göğsü, yumuşacık ve lezzetli bir yemek olarak siz ve sevdiklerinizin vazgeçilmezi olacaktır. Misafirlerinize yumuşacık ve farklı bir lezzet sunmak istiyorsanız, bu tarifimizi denemenizi tavsiye ederiz.

Mantarlı Tavuk Sarma İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 tane tavuk göğsü (Kemiksiz)
  • 250 gram mantar
  • 2 tane kırmızıbiber
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 5-6 diş sarımsak
  • Karabiber, kimyon, kırmızı toz biber, tuz
  • Sıvı yağ
  • Kaşar peyniri

Mantarlı Tavuk Sarma Nasıl Yapılır?

Tavuk göğüslerini bol su ile yıkadıktan sonra boylamasına ikiye bölün. Et döveceği ile tavuk etlerini döverek inceltin. 2 yemek kaşığı sıvı yağı ufak bir kaseye alın. Üzerine 2 diş sarımsağı rendeleyerek karıştırın. Hazırladığınız karışımı incelttiğiniz tavuk etlerinin her tarafına eşit şekilde sürün. Soslanan etleri en az 1 saat kadar dinlendirin.

Kuru soğanın kabuklarını soyduktan sonra yemeklik olacak şekilde doğrayın. Daha sonra geriye kalan sarımsakları soyarak soğanların üzerine rendeleyin. Uygun bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edip ısıtın. Isınan yağa soğan ve sarımsakları ekleyerek kavurun. Kırmızıbiberi yıkadıktan sonra ufak ufak doğrayarak kavrulan soğanların üzerine ekleyin. Ara sıra karıştırarak kavurun.

Mantarları bol su ile yıkadıktan sonra incecik doğrayıp, kavrulan malzemelerin üzerine ekleyin. Üzerine tuz ve baharatları ilave ederek mantarlar sönünceye kadar pişirin.

Sosladığınız tavuk göğüslerini tezgâha alarak, içine hazırladığınız mantarlı içten ve 1 dilim kaşar peyniri koyarak, kenarlarını içe doğru alıp tıpkı dolma sarar gibi sarın. Dolmaların birleşme kısmı alta gelecek şekilde fırın tepsisine sıralayın. Sarmaların açılmaması için üzerine birer kürdan batırabilirsiniz.

Çukur bir kabın içine salça, tuz, karabiber ve kırmızı toz biber ekleyerek homojen bir şekilde karıştırın. Karışıma 1,5 su bardağı kadar ılık su ilave edip sardığınız tavukların üzerine dökün. Fırınınızı 200 dereceye ayarlayarak ısıtın. Fırın tepsinizi alüminyum folyo ile kapattıktan sonra ısınan fırına sürün. Yaklaşık 45 dakika pişirdikten sonra tepsinin üzerindeki alüminyum folyoyu alın ve tekrar fırına vererek 10-15 dakika kadar daha fırınlayın. Mantarlı tavuk sarma hazır, yanında tane tane dökülen bir pirinç pilavı ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Ekstra İpuçları ve Bilgiler

Bu tarifte, mantarlı tavuk sarma yaparken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar bulunmaktadır. İlk olarak tavuk göğüslerini iyice döverek inceltmek, etin daha yumuşak olmasını sağlar. İkinci olarak, tavuk etlerini soslayarak en az 1 saat dinlendirmek, lezzetin içine işlemesine yardımcı olur.

Mantarları yıkadıktan sonra iyice kurulamaya özen gösterin, aksi takdirde mantarlar fazla su salarak yemeğin suyunu artırabilir. Ayrıca, mantarların kararmasını önlemek için doğradıktan hemen sonra pişirmeye başlayın.

Kaşar peyniri, yemeğe ekstra bir lezzet katarken, aynı zamanda yemeğin bağlayıcı unsuru olarak da işlev görür. Bu nedenle, kaşar peynirinin kaliteli ve taze olmasına dikkat edin.

Mantarlı tavuk sarma, özellikle özel günlerde ve davetlerde sunulabilecek mükemmel bir ana yemektir. Yanında servis edilecek pirinç pilavı veya patates püresi ile tamamlanan bu lezzet, sofralarınıza şıklık katacaktır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Tavuklu Türlü Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Türlü Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kızartma Tarifi ve Malzemeleri