Tavuk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
13 Temmuz 2024

Tavuk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kebabı

Öncelikle, kebap yaparken illa kırmızı et kullanmak zorunda değilsiniz. Tavuk etinden de muhteşem ve lezzetli bir kebap hazırlayabilirsiniz. Tavuk kebabı, doğru malzemeler ve doğru tekniklerle hazırlandığında, damaklarda unutulmaz bir tat bırakır. İşte size önerdiğimiz tavuk kebabı tarifi ile güzel bir sofra hazırlayıp sevdiklerinize lokanta usulü yanında lavaş, söğüş salata ve bir bardak ayran ile sunum yapabilirsiniz.

Tavuk Kebabı Malzemeleri

  • 1 kilo tavuk kıyma
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 çay kaşığı kişniş
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Yeteri kadar tuz

Tavuk Kebap Nasıl Yapılır?

Tavuk kıymasını derin bir yoğurma kabına alalım ve üzerine baharatları ekleyip parmak uçlarımız ile iyice yoğuralım. Bir adet kuru soğanın kabuklarını soyalım ve ince kıyım yapalım. Maydanozun saplarını ayıklayıp yapraklarını doğrayalım ve galeta unu ile kıymanın bulunduğu kaba aktaralım. Ardından bir adet yumurtayı kabımızın içerisine kıralım, sarımsakları da rendeleyelim ve harcımıza dahil edip yoğuralım. Yoğurduğumuz harcın içerisine sıvı yağı da ekleyelim ve güzel bir şekilde 3-4 dakika kadar yoğurup şişlere paylaşalım. Şişlere dizdiğimiz tavuk kebaplarını buzdolabına kaldıralım ve yarım saat kadar dinlendirelim.

Dinlendirdiğimiz tavuk kebaplarımızı buzdolabından çıkartalım ve mangalın üzerinde ya da fırının içerisinde her tarafı kızarana dek pişirelim. Nar gibi kızaran kebaplarımızı sıcak olacak şekilde lavaş arasına sarıp, yanında bir meşrubat ile servis yapalım.

Ekstra Bilgiler

Tavuk kebabını daha da lezzetlendirmek için marinasyon süresini uzatabilirsiniz. Ayrıca, kebaplarınızı pişirirken ara ara üzerlerine az miktarda zeytinyağı sürerek daha yumuşak ve lezzetli bir sonuç elde edebilirsiniz. Yanında domates ve biber közleyerek sunumunuzu daha da zenginleştirebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Durusoy

12 Temmuz 2024 Cuma

Tavuk kebabı yaparken baharatların miktarını artırabilir miyiz, yoksa tarife sadık kalmak daha mı iyi olur? Ayrıca, kebapları fırında pişirirken hangi sıcaklıkta ve ne kadar süre pişirmemiz gerekiyor?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Durusoy, tavuk kebabı yaparken baharatların miktarını damak zevkinize göre artırabilirsiniz. Baharatlar, yemeğe kişisel bir dokunuş katar ve lezzeti zenginleştirir. Ancak, bazı baharatların aşırı kullanımı yemeğin tadını bozabilir, bu yüzden dikkatli olmanızda fayda var. Fırında pişirme süresi ve sıcaklığı ise genellikle 180-200 derece arasında değişir ve tavuk kebabının büyüklüğüne göre 25-35 dakika arasında pişirilmesi yeterli olur. Tavukların tamamen piştiğinden emin olmak için iç sıcaklığını kontrol edebilirsiniz; 75 dereceye ulaştığında tavuklarınız pişmiş demektir. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Patatesli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Torbasında Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Torbasında Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Tandır Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Tandır Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Çorba Tarifi ve Malzemeleri