Fırında Pilavlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Fırında Pilavlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Pilavlı Tavuk

Fırında pilavlı tavuk, genellikle ana yemek olarak tercih edilen ve pirinç pilavının üzerine tavuk eti yerleştirilerek hazırlanan doyurucu bir yemektir. Bu zengin ve besleyici yemek, özellikle akşam yemeklerinde tercih edilir ve yanına bir bardak soğuk ayran ile rahatlıkla tüketilebilir. Çorba, sulu yemek veya garnitüre ihtiyaç duymadan, sadece fırında pilavlı tavuk ile mükemmel bir akşam menüsü oluşturabilirsiniz.

Fırında Pilavlı Tavuk Malzemeleri

  • 5 adet tavuk pirzola
  • 1 su bardağı pirinç
  • Birkaç dal maydanoz
  • 1 dal biberiye
  • Tereyağı veya sıvıyağ
  • 1 dilim limon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 5 adet minik domates
  • Yeteri kadar tuz
  • 2 adet havuç

Fırında Pilavlı Tavuk Nasıl Yapılır?

Hazırlık Aşaması

İlk olarak, marketten aldığınız 5 adet tavuk pirzolayı su altında iyice yıkayın ve bir tencereye alın. Pirzolaların üzerine maydanoz, ince dilimlenmiş limon, biberiye dalları ve baharatları ekleyin. Malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin ve ocağı orta harlı şekilde açın. Havuçları iri olacak şekilde doğrayın ve tencereye ekleyerek pişmeye bırakın.

Pilavın Hazırlanması

Pirinci sıcak su dolu bir kabın içine boşaltın ve üzerine tuz serpiştirerek yarım saat kadar bekletin. Sürenin sonunda pirinçlerin suyunu süzün ve bir tencerede yağ ilavesi yaparak ısıtın. Suyu süzülen pirinçleri tencereye alıp kavurun. İyice kavurduğunuz pirinçleri yuvarlak bir cam tepsinin içine döküp yayın.

Tavuğun Pişirilmesi

Pirinçlerin üzerine haşlanmış olan tavuk pirzolalarını dikkatli bir şekilde yerleştirin. 2 adet yeşil biberi ortadan ikiye kesip içindeki tohumları temizleyin ve tavukların yanlarına dizin. Minik domatesleri de ortadan ikiye bölüp tepsiye ekleyin. Pirinçlerin üzerine haşlanmış tavuk suyundan bir buçuk su bardağı kadar ilave edin ve 200 derecelik fırına pilavlı tavuk tepsisini gönderip pişmeye bırakın. Pilav suyunu çektiğinde fırının kapağını açarak yemeğinizi çıkarın ve sıcak olarak servis yapın.

Servis Önerisi

Fırında pilavlı tavuk, yanında soğuk ayran ile birlikte servis edildiğinde lezzeti daha da artar. Ayrıca, yanına mevsim salatası ekleyerek dengeli ve besleyici bir öğün oluşturabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Cipsli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Cipsli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Poşetinde Sebzeli Tavuk

Fırın Poşetinde Sebzeli Tavuk

Tavuk Ciğer Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Ciğer Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Tavuk Tarifi ve Malzemeleri