Tavuklu Pilav Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Tavuklu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Pilav

Tavuklu pilav, düğün ve sünnet yemeklerinin vazgeçilmezleri arasındadır. Özellikle İç Anadolu'da sıkça yapılan ev düğünlerinde, yemekli olarak gerçekleştirildiğinde birden fazla sulu yemeğin yanında tavuklu pilav servisi yapılmaktadır. Kendine özgü aroması ve mükemmel lezzetiyle tavuklu pilav, her yemeğin yanında şık bir görüntü ile eşlik eder. Aynı zamanda bir bardak ayran ve bir porsiyon salata ile tavuklu pilav günü rahatlıkla kurtarabilir.

Gerekli Malzemeler

  • 2 su bardağı Osmancık pirinç
  • 3 su bardağı kaynar su
  • 1 su bardağı sıcak tavuk suyu
  • 1 adet orta boy tavuk
  • 1 fincan sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı margarin veya tereyağı

Tavuklu Pilav Nasıl Yapılır?

Öncelikle, parçalara ayrılmış tavuğu bol su ile yıkayıp suyunu süzmesi için bir kevgirin üzerine alalım. Suyu süzülmüş olan tavuk parçalarını düdüklü tencereye yerleştirip üzerini kaynar su ile kapatalım. Ardından 1 çay kaşığı pul biber, 1 yemek kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber ilave ederek tavukları pişmeye bırakalım. Tavuklar yeterince haşlandıktan sonra tencerenin içerisinden çıkaralım ve etlerini kemiklerinden ayırarak orta kalınlıkta didikleyelim.

Pirinçleri bol sıcak suyun içerisinde yarım saat kadar bekletelim. Sürenin ardından pirinçlerin suyunu süzerek bir kâseye alalım. Pilav tenceresini ocağın üzerine oturtup içerisine sıvı yağ ve margarini ekleyerek eritelim. Erimiş yağa pirinçleri ilave edip 2-3 dakika kadar, pirinçler birbirine tutup bırakana kadar kavuralım. Yeterince kavrulan pirinçlere 1 yemek kaşığı tuz serpiştirip tavuk parçalarını da ekleyerek hafifçe karıştıralım.

Ardından tencereye 1 su bardağı tavuk suyu ve 3 su bardağı sıcak su ilave edip tencerenin kapağını kapatalım. Bir taşım kaynadıktan sonra ocağın altını kısalım ve suyunu çekene dek tavuklu pilavı pişirelim. Suyunu tamamen çektikten sonra tencerenin kapağını açalım ve bir havlu kağıt ile tencerenin üzerine kapak yaparak tekrar tencerenin kapağını kapatalım ve pilavı dinlenmeye bırakalım. 5 dakika kadar dinlendirdikten sonra tavuklu pilavımız servise hazır hale gelecektir. Sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Tavuk Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk

Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk

Güncel

Galeta Unlu Tavuklu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Galeta Unlu Tavuklu Börek Tarifi ve Malzemeleri