Tavuk Marine Tarifi ve Malzemeleri
19 Temmuz 2024

Tavuk Marine Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk marine beyaz et sınıfında yer alan tavuk etine lezzet katmak amacıyla yapılan işlemlerdir. Tavuk marine yani tavuk etinin terbiye edilmesi demektir. Marine işleminde amaç çeşitli baharatların ilave edilmesiyle etin yumuşatılması ve daha lezzetli hale getirilmesidir. Tavuk eti yumuşak olmasıyla bilindiği için buradaki marine işleminde amaç ete daha fazla lezzet katmak ve tatlandırma işlemidir. Bu sayede marine edilen tavuk eti pişirilme ile daha da yumuşak olmaktadır. Sizler de tavuklarınızı marine ederek mutfağınızda daha lezzetli yemekler ortaya çıkarabilirsiniz. Ayrıca terbiye edilmiş tavuk eti ile yapacağınız tavuk sote ya da tavuk mangal gibi yemekler sizin ve misafirlerinizin midesini adeta bayram ettirecektir. Lezzetli bir tavuk yemeği yapmayı düşünüyorsanız; ister tencerede ister fırında olsun tavuğu önceden marine ederek kullanabilirsiniz. Bu sayede tencerede, fırında ya da kızartarak yapacağınız tavuğu terbiye işlemi ile daha yumuşak hale getirebilirsiniz. Ayrıca bu işlemle birlikte tavuğunuzun lezzeti de artacaktır. Sizlere tavuk marine işlemi için birkaç önemli ipucu verelim;

Marine İşlemi İçin Öneriler
  • Eğer tavuk sote gibi bir yemek yapmayı düşünüyorsanız marine işlemi için zeytinyağı kullanmanızı tavsiye ediyoruz.
  • Şinitzel gibi kızartma işlemi uygulayacağınız göğüs eti için marine yaparken sütle yapın.
  • Izgara ya da fırında tavuk eti ya da kanat kullanacaksanız terbiye işleminde yoğurt kullanmanızı tavsiye ediyoruz.
Lezzetli bir marine işlemi için yukarıda sizlere vermiş olduğumuz 3 tavsiye dikkat etmeniz gereken en önemli noktadır. Bunun ardından sizlere kolay bir şekilde uygulayabileceğiniz marine işlemi için gerekli malzemeler ve tarifi ile devam edebiliriz.

Tavuk Marine İçin Gerekli Malzemeler
  • Tavuk etinize ve pişireceğiniz yemeğe uygun olarak zeytinyağı, süt ya da yoğurt
  • Karabiber
  • Sarımsak
  • Pul biber
  • Kekik
  • Biber ya da domates salçası
İsteğinize göre kullanmak istediğiniz farklı baharatları da marine karışımına ilave edebilirsiniz. Bol baharat kullanarak yapacağınız terbiyenin lezzeti daha da artacak yemeğiniz de daha tatlı olacaktır.

Tavuk Marine İşlemi

Tüm malzemeleri birbirine karıştırdıktan sonra tavuk marine işlemine geçebilirsiniz. Hazırladığınız tavukları marine malzemeleri ile birleştirerek karıştırabilirsiniz. Hazırladığınız tavuk marineyi en az 2-3 saat kadar buzdolabında bekletmenizi tavsiye ediyoruz. Bunun dışında hazırladığınız tavuk dilerseniz 2-3 günde buzdolabında bekleyebilir. Hazırladığınız marine edilmiş tavukları sofraya sunmadan 1 saat önce pişirmeye başlayabilirsiniz.

Tavuk Eti Marine Süreleri

Tavuk etlerine uygulanan marine süreleri aslında etin cinsine göre farklılık göstermektedir. Eğer göğüs eti marine etmeyi düşünüyorsanız buzdolabında en az 3-4 saat kadar marine etmeniz gerekiyor. Şinitzel gibi bir kızartma yapmayı planlıyorsanız göğüs etini sütün içerisinde en az 1 saat kadar dinlendirmeniz gerekmektedir. Kanat gibi ızgara yapmayı düşündüğünüz tavuk etini ise tüm marine işlemini uyguladıktan sonra 15-20 dakika kadar bekletmeniz yeterli olmaktadır. Bu sayede dinlendirerek marine ettiğiniz tavuklarınız daha lezzetli olacaktır.

Tavuk Marine Faydaları Nelerdir?

Mutfağınızda farklı lezzetler yaratmak için uyguladığınız önemli işlemlerden birisidir marine. Tavuk marine tavuk etini olduğundan daha lezzetli hale getirmek için yapılan bir işlemdir. Bunun yanı sıra marine etmenin faydalarından birisi de eti yumuşatması olmaktadır. Tavuk marine sindirimi de kolaylaştırmaya yaramaktadır. Yemeğinizi daha lezzetli hale getirmek için marine işlemini mutlaka uygulamanızı tavsiye ediyoruz. Tavuk marine işleminde dikkat etmeniz gereken püf noktaların başında etin çok fazla bekletilmemesi gelir. Tavuk etini marinede çok fazla bekletmeniz sertleşmesine ve lif lif olmasına yol açar. Bu nedenle en uzun süre 2 gün olursa tavuk etiniz istediğiniz kıvamı ve lezzeti bozmamış olur.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Armağan

13 Temmuz 2024 Cumartesi

Tavuk marine ederken en az ne kadar bekletmek gerekiyor? Buzdolabında 2-3 saat uzun bir süre mi? Ayrıca sütle marine edilen tavuk eti daha yumuşak mı oluyor gerçekten?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Armağan, tavuk marine ederken en az 30 dakika bekletmek genellikle yeterli olur, ancak daha iyi sonuçlar için buzdolabında 2-3 saat bekletmen önerilir. Bu süre, etin baharatları ve aromaları iyice çekmesine yardımcı olur. Ayrıca, sütle marine edilen tavuk eti gerçekten daha yumuşak olur çünkü süt, içindeki enzimler sayesinde eti yumuşatır ve daha lezzetli hale getirir. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Patatesli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Hardallı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Hardallı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Kroket Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kroket Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuklu Nohutlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Nohutlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri