Güveçte Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Güveçte Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte tavuk sote, kendine has kokusu ve aroması ile çok sevilen bir yemektir. Güveçte pişirildiğinde ortaya çıkan koku, adeta bir köy havası yaratmaktadır. Eğer siz de güzel bir tavuk sote hazırlayıp sevdiklerinizden tam not almak istiyorsanız, mutlaka güveç kullanmanızı tavsiye ederiz. Şimdi gelelim güveçte tavuk sote için gerekli olan malzemelere ve yapılışındaki ince ayrıntılara.

Güveçte Tavuk Sote Malzemeleri

  • 1 kilodan biraz fazla kuşbaşı tavuk
  • 2 tane orta boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 defne yaprağı
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 su bardağı dilimlenmiş mantar
  • 1 tane büyük boy patates
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 tane acı veya tatlı sivri biber
  • 1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Yeteri kadar tuz

Güveçte Tavuk Sote Nasıl Yapılır?

Öncelikle güveci ocağın üzerine alalım ve içerisine sıvıyağ ilavesi yapıp ısınması için bırakalım. Güveçlerin iç kısmı geç ısınır ve geç soğur. Bu yüzden minimum 10 dakika kadar güveci ocağın üzerindeki ateşte bekletelim ve güveç ısınma aşamasına geçene dek biz de iç malzemeleri hazırlamaya başlayalım. Mantarların sap kısımlarını gövdelerinden ayıralım ve şapka olan yerlerini dörde bölüp yıkayalım. Yeşil biberleri de ortadan ikiye keselim ve içlerinde bulunan tohumları temizleyip yıkayalım. Yıkadığımız biberleri 3-4 parçaya bölüp hazır hale getirelim. Patatesin kabuğunu soyup mantarların büyüklüğünde olacak şekilde doğrayalım ve kuşbaşı doğranıp yıkanmış olan tavuğu güvecin içerisine alıp soteleme işlemine başlayalım. Tavuklar rengini değiştirince güvecin içerisine yemeklik doğranmış soğanı, ince kıyılmış sarımsakları ve biraz iri kıyılmış biberleri ilave edip karıştıralım. Soğanların diriliği çıkınca güvecin içerisine baharatları, mantarları, patatesleri ve salçaları ekleyip karıştıralım.

Defne yaprağını soteleme işlemi gören malzemelerin üzerine serpiştirelim ve tencerenin kapağını kapatıp yemeğin sulanmasını sağlayalım. Mantarlar ve tavuklar bu aşamada içerisinde bulunan faydalı suyu salacaktır ve ardından da geri çekerek lezzetlenecektir. Hazırladığımız güveç soteyi 200 derecelik fırına gönderelim ve 40 dakika kadar tavuk etleri ile mantarlar yumuşayana dek pişirelim. İstenilen yumuşaklığa gelen güveç soteyi sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Serim

08 Nisan 2024 Pazartesi

Güveçte tavuk sote, fırında kaç dakikada pişer ve ısısı kaç derece olmalıdır?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Übabe

Merhaba, fırınınızı 180 dereceye önceden ayarlayarak iyice ısınmasını sağlayın. Yemeğiniz hazır olduktan sonra fırına atarak bir saat kadar bekleyin. Daha sonra ise tekrar karıştırarak en az yarım saat kadar daha pişirin.

2. Cevap
cevap

Billur

Merhabalar, güveçte tavuk sote evlerimizde zevkle hazırlayıp tükettiğimiz sebzeli sulu bir yemektir. Güveçte tavuk sote hazırlanıp karışım güveç testisine konulduktan sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verilir ve 75 dk kadar beklenir. 20 dakika da bir içini açıp karıştırıp alt üst yapmak lezzete lezzet katacaktır.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Tavuk Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri