Patatesli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
13 Temmuz 2024

Patatesli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Tavuk Sote

Patatesli tavuk sote, hem doyurucu hem de oldukça bereketli bir yemektir. Özellikle yanında pirinç pilavı ve salata ile servis edildiğinde, başka bir yemeğe gerek kalmadan günü rahatlıkla kurtarabilir. Patatesli tavuk sote, yarım saat içerisinde hazırlanabilen kolay bir yemek olduğu için ansızın gelen misafirlere de pratik bir şekilde sunulabilir.

Patatesli Tavuk Sote Malzemeleri

  • Yarım kilo tavuk göğsü (500 gr)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 3 adet orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 su bardağı kaynar su

Patatesli Tavuk Sote Nasıl Yapılır?

Patatesli tavuk sotenin hazırlanışına öncelikle tavuğu yıkayarak başlayalım. Eğer tavuk göğsünü kemikli aldıysak kemiğini etinden ayırıp kuşbaşı olacak şekilde doğrayalım. Doğradığımız tavuk göğsünü geniş bir tencerede 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı margarin ile soteleyelim. Tavuklar beyazlaşıp hafif kızarınca ocağın altını kısalım ve tencerenin kapağını kapatalım.

3 adet patatesin kabuklarını soyalım ve yıkayıp küp şeklinde doğrayalım. Doğradığımız patatesleri de tavuk etinin yanına alıp kavuralım. Patatesler biraz yumuşayınca tencerenin içerisine salçayı ve baharatları ekleyip 2 dakika kadar soteleyelim. Salçanın kokusu çıkınca tencerenin içerisine 1 su bardağı kaynar suyu ilave edip yemeğimizi 15-20 dakika kadar kısık ateşte pişirelim. Sürenin ardından patatesli tavuk soteyi sıcak olacak şekilde servis tabaklarına alalım ve sunum yapalım.

Ekstra İpuçları ve Öneriler

Patatesli tavuk sotenin lezzetini artırmak için çeşitli yöntemler ve malzemeler deneyebilirsiniz:
  • Yemeğe ekstra lezzet katmak için doğranmış soğan ve sarımsak ekleyebilirsiniz.
  • Renk ve tat çeşitliliği sağlamak için kırmızı biber ve yeşil biber de kullanabilirsiniz.
  • Yemeğin daha da besleyici hale gelmesi için bezelye veya havuç ekleyebilirsiniz.
  • Servis esnasında üzerine taze doğranmış maydanoz serpebilirsiniz.
  • Yanında yoğurt veya cacık gibi soğuk mezelerle servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Tavuk Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Tava Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Tava Tarifi ve Malzemeleri