İç Pilavlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri
13 Temmuz 2024

İç Pilavlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

İç Pilavlı Tavuk: Misafirlerinizi Etkileyecek Bir Tarif

Misafirleriniz için ne pişireceğinize karar veremediyseniz, iç pilavlı tavuk muhteşem bir seçenek olabilir. Hem lezzeti hem de sunumuyla göz dolduran bu tarif, sofralarınıza şıklık katacak. İşte iç pilavlı tavuk tarifi:

İç Pilavlı Tavuk İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 tane tüm tavuk
  • 1 tane limon
  • Tuz
  • Fırın poşeti

Tavuğu Marine Etmek İçin

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çorba kaşığı salça
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • Kırmızı pul biber, karabiber, kekik, fesleğen, biberiye

İç Pilav İçin

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • Yenibahar, karabiber, tuz
  • 1 yemek kaşığı çam fıstığı

İç Pilavlı Tavuk Nasıl Yapılır?

Tavuğu bir gece önceden yıkayın, tuz ve limon ile iyice ovarak bir süre bekletin. Marine sosu için, çukur bir kabın içine yoğurt, salça, sıvı yağ ve baharatları ilave ederek karıştırın. Ardından bu sosu tavuğa güzelce sürün. Soslanan tavuğu tekrar buzdolabına alarak bir gün bekletin.

Pirinci bol su ile yıkayıp sıcak su ile ıslatın. Pilav tavasına tereyağını ekleyerek ısıtın. Kuru soğanın kabuklarını soyup incecik doğrayın. Isınan yağa doğranmış soğanları ekleyerek kavurun. Soğanlar kavrulunca çam fıstıklarını ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Sıcak su ile ıslatılmış pirinci süzerek tavaya ekleyin. Baharatları da ilave ederek pirinçler şeffaf bir hal alana kadar karıştırın. Son olarak tuzunu ve tavuk suyunu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın.

Pișen pilavı ocaktan alıp soğumasını bekleyin. Soğuyan pilavı bir kaşık yardımıyla tavuğun içine doldurun. Tavuğun açık kısmını hijyenik bir ip ve iğne ile dikin. Hazır hale gelen iç pilavlı tavuğu fırın poşetine koyup poşetin ağzını bağlayın. Poşeti kürdan yardımıyla deldikten sonra 220 derecede ısıtılmış fırına verin. Yaklaşık 2 saat kadar pişirdikten sonra iç pilavlı tavuk servis için hazır olacaktır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Birke

12 Temmuz 2024 Cuma

Bu tarifi denedikten sonra tavuğun içi tam pişmemiş gibiydi, sizde de aynı şey oldu mu? Fırının sıcaklığını veya pişirme süresini arttırmak gerekebilir mi?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Birke,

Tavuğun içinin tam pişmemesi bazen fırının sıcaklığı veya pişirme süresinden kaynaklanabilir. Tarifin önerdiği sıcaklık ve süreye sadık kalmak önemli, ama her fırın aynı performansta olmayabilir. Fırının sıcaklığını biraz arttırmak veya pişirme süresini uzatmak iyi bir çözüm olabilir. Ayrıca, tavuğun pişip pişmediğini kontrol etmek için bir et termometresi kullanmak da işe yarayabilir; iç sıcaklık 75°C olmalıdır. Umarım bu yöntemler işinize yarar!

Sevgiler,

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Bezelyeli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Bezelyeli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Ciğeri Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Ciğeri Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Patates Püreli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Patates Püreli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuklu Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuklu Mantarlı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Mantarlı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Burger Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Burger Tarifi ve Malzemeleri