Tavuklu Nohutlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Tavuklu Nohutlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu nohutlu pilav, ülkemizde oldukça meşhur olan bir pilav çeşididir. Türk mutfağında önemli bir yere sahiptir ve ana yemeklerin yanında sofralarda sıkça yer almaktadır. Özellikle kış mevsiminde daha çok tercih edilen bu pilav türü, çok eskiden beri var olan ve vücuda sağladığı faydalarla bilinen bir yemektir.

Nohut ve tavuğun vücut üzerindeki faydaları herkes tarafından bilinmektedir. Yapımı pratik ve kolay olan bu pilav, yarım saat içerisinde sofrada hazır bulunabilir. Sindirim sistemi sağlığı için de önemli bir yeri olan tavuklu nohutlu pilav, kişinin sindirim problemi yaşamamasına yardımcı olur. Eğer babaannelerin ve dedelerin severek, eski günleri yad ederek yiyebilecekleri bir yemek arayışı içindeyseniz, tavuklu nohutlu pilavı tercih etmenizi öneririz. Mutlaka denemelisiniz.

Tavuklu Nohutlu Pilav İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 4 su bardağı su
  • 2 su bardağı önceden haşlanmış nohut
  • 1 tane tavuk bulyon
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 2 tane tavuk göğsü
  • 1 kaşık tereyağı
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Tavuklu Nohutlu Pilav Nasıl Yapılır?

Öncelikle tavuk göğsünü bol su ile yıkayıp düdüklü tencere içerisine koyun. Bir miktar su ve tuz ekleyerek düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Ocağın altını açın ve tavuğu pişmeye bırakın. Yarım saat pişmesi tavuk için yeterli olacaktır.

Bu arada pilav tenceresine tereyağı ve zeytinyağını ekleyip ocağın altını yakın. Yağ ısınırken pirinçleri bol su ile yıkayın. Pirincin bulanık suyu geçene kadar yıkamaya devam edin. Sonra pirinci ısınmış yağ içerisine ilave edin ve 2-3 dakika kavurun. Pirinç içerisine tuz, bulyon ve nohudu da ekleyip birkaç dakika bu şekilde kavurduktan sonra pilavın suyunu ilave edin. Pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.

Pişim aşamasında tencere kapağını kapalı tutmanız, pilavın buharıyla pişerek daha da lezzetli olmasını sağlayacaktır. Pilav suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatın ve pilavı 5-10 dakika dinlenmeye bırakın. Pilav dinlenirken pişen tavukları tabağa alarak didikleyin. Teflon bir tava içerisine koyarak üzerine biraz tereyağı ekleyin ve bu şekilde kavurun. Kavrulan tavuklar nohutlu pilav dinlendikten sonra tabak üzerinde yer alacaklardır.

Pilav dinlendikten sonra üzerine kavrulmuş tavuktan bir miktar koyup servis yapabilirsiniz. Tavuklu nohutlu pilav hazır. Şimdiden afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni