Fırında Tavuk Kanat Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Fırında Tavuk Kanat Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Kanat Tarifi

Fırında tavuk kanat, yemek yapmak için fazla vakti olmayanlar, çalışan bireyler ve öğrenciler için pratik bir yemek tarifidir. Pratik olduğu kadar çıtır çıtır lezzetiyle damaklarda harika bir tat bırakacak bir yemek tarifidir. Yanında isteğe bağlı olarak patates kızartması ya da pilav ile muhteşem bir ziyafet şölenine imza atmak için fırında tavuk kanat deneyebilirsiniz. Çarçabuk aperatif bir menü hazırlamanız gerekiyorsa ve ana yemek için ne yapacağınıza karar verememişseniz işte size süper bir ana yemek tarifi.

Fırında Tavuk Kanat İçin Gerekli Malzemeler
  • 1 kilo tavuk kanat
  • 4 tane orta boy patates
  • 4 tane sivri biber
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • Kekik, kırmızı toz biber, karabiber, köri ve tuz
  • 1 kahve kaşığı domates salçası
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Fırında Tavuk Kanat Nasıl Yapılır?

Fırında tavuk kanat yemeğine ilk olarak patateslerin kabuklarını soyarak başlayın. Soyduğunuz patatesleri yıkadıktan sonra armut dilimi şeklinde doğrayın. Ardından tavukları çeşme altında birkaç el yıkayarak süzdürün. Çukur bir kabın içine doğradığınız patatesleri ve suyu süzülen tavukları alın. Üzerine, damak tadınıza göre kırmızı toz biber, karabiber, tuz, köri, kekik ve tuz ilave edin. Son olarak 2-3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ilave edip tüm malzemeyi homojen bir şekilde harmanlayın.

Harmanladığınız malzemeleri uygun bir fırın kabına dökerek yayın. Kuru soğanın kabuklarını soyduktan sonra halka şeklinde doğrayın, sarımsakları soyduktan sonra tüm olarak doğradığınız soğanlarla beraber malzemelerin üzerine serpiştirin. Sivri biberleri yıkayarak çekirdeklerini temizleyin ve 2-3 parçaya bölerek soğanların üzerine döşeyin.

1 kahve kaşığı domates salçasını 1 su bardağı sıcak su ile iyice eritin. Salçalı suyu malzemelerin üzerinden gezdirerek dökün. Fırınınızı 200 dereceye ayarlayarak ısıtın. Yemeği sıcak fırına verin ve tavuk kanatlar ve patatesler kızarıncaya kadar pişirin. Pişme süresi yaklaşık 30-35 dakika kadardır. Tavuk ve patatesler istediğiniz şekilde kızardıktan sonra yemeği fırından alarak sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun!

Ekstra Bilgiler ve İpuçları

Fırında tavuk kanat tarifine ekstra lezzet katmak isterseniz, malzemelere sarımsak ekleyebilirsiniz. Ayrıca, tavuk kanatları marine etmek için bir gece önceden hazırlayacağınız sos içerisinde bekletmek, lezzetinin daha da artmasını sağlayacaktır. Bu sos için yoğurt, limon suyu, zeytinyağı ve baharatları kullanabilirsiniz.

Yanına hazırlayabileceğiniz enfes bir salata ile menünüzü zenginleştirebilir, damak zevkinize uygun olarak çeşitli soslar hazırlayarak yemeğe ekstra tat katabilirsiniz. Pilav veya makarna da fırında tavuk kanat ile mükemmel bir uyum sağlar.

Her ne kadar tarifte belirtilen malzemeler ve yöntemler genel olarak kabul görmüş olsa da, kendi damak zevkinize göre değişiklik yapmaktan çekinmeyin. İyi yemek yapmanın sırrı, denemek ve kendi tarzınızı geliştirmektir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuklu Büryan Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Büryan Tarifi ve Malzemeleri

Köri Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Köri Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Pilavlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Pilavlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kanat Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kanat Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kroket Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kroket Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Galeta Unlu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Galeta Unlu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İç Pilavlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

İç Pilavlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri