Tavuklu Keşkek Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Tavuklu Keşkek Tarifi ve Malzemeleri

Keşkek, Trakya bölgesinde sıklıkla yapılan geleneksel bir yemektir. Orijinali sadece boyun etiyle yapılırken, günümüzde tavuk etiyle de yapılmaktadır. Az malzeme ile hazırlanan tavuklu keşkek, lezzet açısından oldukça enfestir. Keşkek yapmanın püf noktası, dövme işlemidir. Günümüzde keşkek yapmak için özel dövme aletleri olsa da, köylerde hala özel çukurlar ve tokmaklar kullanılarak yapılmaktadır.

Tavuklu Keşkek Malzemeleri

  • 2 su bardağı buğday
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Tavuklu Keşkek Nasıl Yapılır?

Buğdayı bir gece önceden yıkayıp ılık suya ıslatalım. Islattığımız buğdayı bir gece suda beklettikten sonra süzelim ve bir düdüklü tencereye alıp üzerini geçecek kadar temiz su ekleyelim. Ocağın altını orta ateşte açalım ve buğdaylar yumuşayana dek pişirelim.

Tavuk göğsünü iyice yıkayalım ve ayrı bir tencereye su ile alıp haşlamaya bırakalım. Pişmiş olan buğdayların suyunu süzelim ve başka bir tencereye alalım. Buğdayların üzerine haşlanmış olan tavuğun suyundan 2 bardak kadar ekleyelim ve kısık ateşte buğdayların üzerine tahta kaşıkla bastırarak pişirelim. 6-7 dakika kadar pişirdiğimiz buğdayların üzerine tel tel didiklenmiş tavuk etlerini ilave edelim ve bastırarak pişirme işlemini sürdürelim. Tuz ve karabiber ekledikten sonra karıştırma işlemini birkaç dakika daha sürdürelim.

Keşkek erimiş kaşar peyniri kıvamına geldiğinde ocağın altını kapatalım ve bir servis tabağına alıp düzeltelim. Ayrı bir tavada tereyağını eritip içine kırmızı toz biber ekleyelim ve ocağın altını kapatalım. Hazırladığımız sosu keşkekin üzerine gezdirip servis yapalım.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Keşkek, düğün, bayram ve özel günlerde yapılan bir yemektir. Buğdayın dövülerek pişirilmesi, yemeğin kıvamını ve lezzetini artırır. Geleneksel tariflerde kullanılan boyun eti yerine tavuk eti kullanılması, yemeğin daha hafif olmasını sağlar. Ayrıca keşkek, besleyici değeri yüksek bir yemektir ve özellikle protein ve lif açısından zengindir.

Sonuç

Tavuklu keşkek, hem lezzeti hem de besleyici özellikleriyle öne çıkan bir yemektir. Geleneksel yöntemlerle yapılan keşkek, damak tadınıza hitap ederken aynı zamanda sağlıklı bir seçenek sunar. Denemenizi tavsiye ederiz. Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tencerede Tavuklu Patates Tarifi ve Malzemeleri

Tencerede Tavuklu Patates Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Ciğer Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Ciğer Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tuzda Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tuzda Tavuk Tarifi ve Malzemeleri