Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Sultan Kebabı, misafirlerinize gururla sunabileceğiniz, hem gösterişli hem de lezzetli bir tariftir. Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu yemeği tüm sevdiklerinize mutlulukla sunabilirsiniz. Yapımı oldukça kolay olan bu tarifte malzemeler isteğe göre damak zevkinize uygun olarak eklenebilir ya da çıkarılabilir.

Malzemeler (4 Kişilik)

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 500 gram tavuk pirzola
  • 3 adet hazır yufka
  • 1 büyük boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı ketçap
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 adet patlıcan
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Bir miktar tuz

Beşamel Sos İçin

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı un
  • 2 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
  • Bir miktar tuz
  • Kaşar peyniri

Tavuklu Sultan Kebabı Nasıl Yapılır?

Patlıcanları çizgili şekilde soyduktan sonra küçük doğrayın. Tuzlu suda biraz bekletip acısını aldıktan sonra suyunu iyice süzüp yağda kızartın. Kızarttığınız patlıcanları peçete ya da havlu kağıt serdiğiniz kaba koyarak yağlarının çekmesini sağlayın.

Tavukları küçük kuşbaşı şeklinde doğrayıp tavada hafiften soteleyin. Üzerine küçük doğranmış soğanları ekleyin. Soğanlar öldükten sonra salçayı ve ketçabı ilave edip kavurma işlemine devam edin. Suyunu yeterince çektiğinde patlıcan ve bezelyeleri ekleyin. Baharatları da ekleyip 4-5 dakika daha orta ateşte pişirin. Süre dolduğunda altını kapatıp beklemeye alın.

Beşamel sosu hazırlamak için margarini veya tereyağını bir tavada eritin. Sütü ilave ettikten sonra yavaş yavaş unu ekleyin. Topaklanma olmaması için sürekli karıştırın. En son tuzu ekleyip ocağı kapatın.

Hazır yufkaların her birini 4 eşit parçaya bölün. Bölünen parçayı kâsenin üzerine serin. Kenarlardan sarkan kısımların ucundan koparıp kâsenin iç kısmını sağlamlaştırın. Üzerine tavuklu harcı ekleyin. Sarkan yufkalarla harcın üzerini kapatın.

Önceden yağladığınız fırın kabına ters çevirin. Bu işlemi tüm malzemeler bitene kadar tekrarlayın. İşlem bittiğinde en üste beşamel sosu dökün. Daha önce 180 derecede ısıttığınız fırına koyun. Yufkalar pembeleştikten sonra üzerine kaşar peyniri rendesi serpiştirin. Tekrar fırına verin. Kaşar peynir eridikten sonra yemeğiniz hazır.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Kaşarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kaşarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Bezelye Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Bezelye Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Şinitzel Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Şinitzel Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Patates Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Patates Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Garnitürlü Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Garnitürlü Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mangalda Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Mangalda Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Ciğer Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Ciğer Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kanat Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kanat Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Patlıcan Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Patlıcan Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Çin Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Çin Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Yahni Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Yahni Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Çin Usulü Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Çin Usulü Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Rosto Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Rosto Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Burger Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Burger Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuklu Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuklu Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk İncik Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk İncik Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk

Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk

Tavuklu Ana Yemekler Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Ana Yemekler Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Pilavlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Pilavlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri