Tavuklu Bohça Böreği Tarifi ve Malzemeleri
07 Temmuz 2024

Tavuklu Bohça Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Bohça Böreği

Börek, hemen herkes tarafından severek tüketilen en lezzetli hamur işlerinden biridir. Genellikle hazır yufka kullanılarak yapılan tavuklu bohça böreği, incecik el açması yufkalarla da hazırlanabilir. Tavuklu bohça böreği, hem besleyici hem de oldukça lezzetli bir tariftir. Hazır yufka ile yapıldığı için basit ve pratiktir; ayrıca çıtır olması sebebiyle muhteşem bir tada sahiptir. Bohça böreği, peynirli, patatesli, kıymalı ve diğer sebzelerle hazırlanabileceği gibi tavuk ile de yapılabilir. Özellikle börek, tavuk ve garnitürde kullanılan patates, havuç ve bezelye eklenerek pişirildiğinde çok daha lezzetli olur.

Tavuklu Bohça Böreği İçin Gerekli Malzemeler

  • 5 adet hazır yufka
  • 1 adet tavuk göğsü ya da 2 adet tavuk budu
  • 2 adet büyük boy kuru soğan
  • 2 adet orta boy havuç
  • 250 gram iç bezelye ya da konserve bezelye
  • 2 adet büyük boy patates
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • Yeterli miktarda tuz
  • Karabiber
Yağlamak İçin

  • 1 su bardağından bir parmak az sıvı yağ
  • 200 gram tereyağı ya da margarin
  • Üzerine 1 adet yumurta
Tavuklu Bohça Böreği Nasıl Yapılır?

Öncelikle patateslerin kabuklarını soyup yıkadıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın. Havuçların da üzerini kazıyıp aynı şekilde doğrayın. Ardından haşlama tenceresine patatesleri, havuçları ve bezelyeyi ilave edip üzerini geçene kadar su ekleyin ve haşlanmaları için bırakın. Haşlanan malzemeleri kontrol edin; patatesler yumuşayınca suyunu süzün ve kenara alın. Daha sonra tavuk göğsünü tencereye koyup haşlayın. Haşlanan tavuk göğsünü bıçakla küçük parçalara ayırın ya da elinizle didikleyin.

Geniş bir tencereye sıvı yağı ekleyin ve ısınması için bırakın. Kuru soğanın kabuklarını soyup yemeklik doğrayın ve tencereye ekleyerek kavurun. Ardından haşlanan patates, bezelye ve havuç karışımını tencereye ilave edip karıştırın. Küçük parçalara ayrılmış tavukları, tuzu ve karabiberi ekleyip birkaç kez karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın ve soğuması için bekleyin.

Bu arada hazır yufkaları tezgâhın üzerine serin. Bir tavada tereyağını eritip içine sıvı yağı ekleyin. Tezgâhtaki yufkaları bu karışımla her yerini yağlayın. Yufkalar yağlandıktan sonra gözleme katlar gibi katlayın ve dört parçaya bölerek kare parçalar oluşturun. Kare yufkaların tam ortasına tavuklu harçtan ilave edin ve dört ucu ortaya getirerek bohça gibi katlayın. Katladığınız kısmı alta getirerek fırın tepsisine dizin. Diğer yufkalarla da aynı işlemi uygulayın ve tepsiye dizildikten sonra üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırında pişen tavuklu bohça böreğini sıcak ya da ılık olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Tavuklu Patates Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuklu Patates Tarifi ve Malzemeleri

Köri Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Köri Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Bezelye Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Bezelye Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Pane Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Pane Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuklu Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuklu Makarna Tarifi ve Malzemeleri