Etimekli Tavuklu Salata Tarifi ve Malzemeleri
26 Haziran 2024

Etimekli Tavuklu Salata Tarifi ve Malzemeleri

Etimekli Tavuklu Salata

Etimekli tavuklu salata, salatalar arasında öne çıkan bir seçenektir. Muhteşem görünümü tam anlamıyla bir görsel şölen sunar ve özel günlerde yapılabilecek nadide tatlardan biridir. Hem sağlıklı hem lezzetli hem de oldukça besleyicidir. Bu salatayı evinizde çocuklarınıza ve kendinize her öğünde hazırlayıp rahatlıkla tüketebilirsiniz. İçerdiği sebzeler vitamin ve mineral açısından oldukça zengindir, bu da ihtiyaç duyduğumuz besin değerlerini karşılamaya yardımcı olur. Etimekli tavuklu salata tarifi, diyet yapanlar için de vazgeçilmez bir seçenek olabilir. Ayrıca hamileler için de sebze tüketimi oldukça önemlidir. Sağlıklı beslenmek hepimiz için gereklidir. Komşularla altın günlerinde bu salatayı yaparak farklı bir lezzet ve yorum sunabilirsiniz. Dilerseniz sizleri daha fazla bekletmeden bu tarifi verelim. Bir kâğıt kalem alıp yazın ve en kısa zamanda tarifi yaparak sevdiklerinizle birlikte afiyetle tüketin. Israrla tavsiye edeceğim lezzetler arasında yer alıyor. Evet, etimekli tavuklu salata tarifine başlayalım.

Etimekli Tavuklu Salata İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 paket kemiksiz tavuk butu
  • 2 paket etimek
  • Bir kase yoğurt
  • Göz kararı mayonez
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Üzerini Süslemek İçin

  • Bir iki tane köz biber
  • 1 adet orta boy havuç
  • Biraz mısır
  • Yarım demet maydanoz
  • Biraz kornişon turşu
  • Pancar turşusu

Etimekli Tavuklu Salata Nasıl Yapılır?

Etimekli tavuklu salata yapmadan önce mutlaka ellerimizi bol suyla yıkayalım. Öncelikle orta boy bir tencere alıp içine yıkamış olduğumuz tavukları koyup ağzını kapatın ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmesini bekleyin. Tavuklar haşlandıktan sonra suyunu süzerek biraz havalandırın. Tavukların pişip pişmediğini bir çatal yardımıyla anlayabilirsiniz. Çatalı bastırın, eğer kolayca tavuklara giriyorsa haşlanmış demektir. Tavuklar biraz havalandıktan sonra ufak ufak veya büyük parçalara ayırın, bu tamamen sizin damak zevkinize kalmış bir durumdur.

Tavukları didikledikten sonra bir tavaya koyun. Başka bir kapta yoğurdu ve mayonezi karıştırın ve tavukların üzerine dökün. Üzerine tuz ve baharatları ekledikten sonra iyice karıştırın ve dinlenmeye bırakın. Tavukları haşladığımız su biraz ılındıktan sonra etimekleri bu tavuk suyuna batırıp dikdörtgen borcama dizin. Üzerine hazırladığınız tavuklu karışımı dökün ve yayın. Üzerine kalan etimekleri de tavuk suyunda ıslatıp karışımın üzerine kapatın. Son kata ise etimeklerin üstüne yoğurtlu karışımdan sürün. İsteğinize göre istediğiniz malzemelerle süsleyebilirsiniz. Şimdiden hepinize afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni