Mantarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri
07 Temmuz 2024

Mantarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Tavuk Hakkında

Mantarlı tavuk, sağlıklı ve lezzetli bir yemek seçeneğidir. Mantar, yüksek miktarda folik asit içerir ve genel sağlık için oldukça faydalıdır. Diyabet hastalarının diyet listelerinde sıkça gördüğümüz mantar, D vitamini açısından da zengindir ve birçok vitamin ve mineral içerir. Ayrıca, kanser ilaçlarının üretiminde kullanılan mantarın kimyasında gram yağ bulunmaz ve tamamen saf proteinden oluşur. Mantar, yemeklerin içinde tavuk ile birleştiğinde ortaya çıkan inanılmaz lezzet, mantar sevmeyenlerin bile gönlünü fethedecek niteliktedir.

Mantarlı Tavuk Malzemeleri

  • Yarım kilo tavuk göğüs
  • 12 tane mantar
  • 3 tane büyük boy domates
  • 2 tane orta boy patates
  • 2 tane közlenmiş kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 tane sivri biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Mantarlı Tavuk Nasıl Yapılır?

Mantarlı tavuk hazırlamaya öncelikle tavuk etini yıkayarak başlayalım. Yıkadığımız tavuk göğsünü jülyen doğrayalım ve bir kâsenin içerisine alalım. Mantarları bol limon su ile yıkayalım ve ardından duru su ile durulayıp ince olacak şekilde doğrayalım. Yayvan bir tavanın içerisine tavuk etlerini ilave edip kendi suyu ile pişirelim. Etler suyunu çekince tencereye 4 yemek kaşığı sıvı yağ ilavesi yapalım ve tavuk etlerini kızarana dek kavuralım.

Patateslerin kabuklarını soyup ince dilim olacak şekilde doğrayalım ve tavuk etlerinin yanına alıp karıştıralım. Birkaç dakika sonra doğradığımız mantarları tencereye ekleyelim ve kavurma işlemini 4-5 dakika kadar sürdürelim. Tavuk, patates ve mantarlar yeteri derecede pişince içerisine rendelenmiş domatesler ile ince kıyım yapılmış sarımsakları ekleyip soteleme işlemine devam edelim. Domatesler suyunu çekince yemeğimizin içerisine tuz ve baharatları serpip karıştıralım. Közlediğimiz kırmızı biberleri jülyen doğrayıp yemeğimizin üzerine dökelim ve birkaç karıştırıp ocağımızın altını kısalım. Salçayı bir çay bardağı sıcak su ile inceltip yemeğimizin içerisine ilave edelim ve 1-2 dakika kadar pişirip ocağımızın altını kapatalım. Mantarlı tavuk, servis için hazır hale gelmiştir.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Mantarlı tavuk yaparken taze ve kaliteli malzemeler kullanmak, yemeğin lezzetini artıracaktır. Ayrıca, mantarların kararmasını önlemek için limon suyu ile yıkamak önemlidir. Bu tarifte kullanılan baharatları kendi damak zevkinize göre ayarlayabilir, farklı sebzeler ekleyerek tarifi çeşitlendirebilirsiniz. Mantarlı tavuk, yanında pilav veya salata ile servis edilerek dengeli bir öğün oluşturulabilir. Mantarın, bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve antioksidan özelliklere sahip olduğu da unutulmamalıdır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kremalı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Enginar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Enginar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Patates Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Patates Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Bezelye Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Bezelye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Tavuk Kanat Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Kanat Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yoğurtlu Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri