Kremalı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri
24 Haziran 2024

Kremalı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Tavuk

Kremalı tavuk, tavuk eti ile hazırlanan yemeklerin en özel ve lezzetli örneklerinden biridir. Kısa sürede hazırlanabilen ve sofralarınıza lezzet katacak bu muhteşem tarifi denemeye ne dersiniz?

Gerekli Malzemeler

  • 1 kg tavuk but
  • 1 paket krema
  • 3 adet orta boy kuru soğan
  • 5-6 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yeteri kadar tuz

Üzeri İçin

  • 1 su bardağı rende kaşar peyniri

Hazırlanışı

Kremalı tavuk hazırlığına, 1 kg tavuk butunu yıkayarak başlayın. Kemiklerinden ayırarak etleri küp şeklinde doğrayın. Üç adet kuru soğanın kabuklarını soyup ince yarım ay şeklinde doğrayın ve 5-6 diş sarımsağın kabuklarını soyun. Bir tencereye yarım çay bardağı sıvı yağı ekleyerek ocağa alıp ısıtın ve yarım ay şeklinde doğradığınız kuru soğanları ilave edin. Üzerine 1 tatlı kaşığı toz şeker serpiştirerek karıştırarak kavurun.

Kavrulmakta olan soğanların üzerine önceden soyduğunuz 5-6 diş sarımsağı bütün olarak ekleyin ve kavurmaya devam edin. Kavrulma aşamasında olan malzemelerin üzerine küp şeklinde doğranmış kemiksiz tavuk etlerini ilave edin ve etler bıraktığı suyu çekene kadar kavurun. Üzerine 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber ilave edip karıştırın ve tavuk etleri iyice kavrulduktan sonra 1 paket hazır kremayı dökün. 2-3 dakika kadar kremayı da pişirerek tencereyi ocaktan alın.

Daha sonra kare bir fırın tepsisinin tabanına 1-2 diş sarımsağı döverek posasını sürün. Bu uygulama yemeğinize ayrı bir lezzet katacaktır. Ardından kavurduğunuz tavuk etlerini tepsiye dökerek yayın ve üzerine rendelenmiş 1 su bardağı kaşar peynirini serpiştirin. Fırınınızı 185 derecede önceden ısıtarak tepsiyi fırına verin ve fırında kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar pişirdikten sonra fırından çıkarıp sıcak olarak servis yapın.

Sonuç

Kremalı tavuk, hızlı ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz, damakları şenlendiren bir lezzettir. Bu tarifle sofralarınıza hem görsel hem de lezzet açısından zenginlik katabilirsiniz. Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Kremalı tavuk tarifinde, tavuk butu yerine tavuk göğsü de kullanabilirsiniz. Ayrıca, yemeğe farklı baharatlar ekleyerek lezzetini çeşitlendirebilirsiniz. Yanında pilav veya makarna ile servis ederek öğününüzü tamamlayabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Izgara Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Izgara Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Cipsli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Cipsli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Nugget Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Nugget Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri