Tavuklu Şehriye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
13 Temmuz 2024

Tavuklu Şehriye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Şehriye Çorbası

Tavuklu şehriye çorbası, özellikle soğuk kış günlerinde hem lezzeti hem de besleyici özellikleriyle sofralarımızın vazgeçilmez bir parçasıdır. Tavuk etinin çorbaya kattığı derin tat ve hoş aroma, çorbanın lezzetini bir kat daha artırır. Aynı zamanda grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı koruyucu özelliklere sahiptir. Çorbanın içerisine eklenen taze sebzeler, besleyiciliğini daha da yükseltir. Sevdiklerinize hazırlayacağınız bu çorba, onlara sağlıklı ve şifalı bir seçenek sunar.

Tavuklu Şehriye Çorbası Malzemeleri

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 adet olgun domates
  • 1 adet çarliston veya sivri biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı şehriye
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, karabiber
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 adet dilimlenmiş limon (Servis için)

Tavuklu Şehriye Çorbası Nasıl Yapılır?

Tavuklu şehriye çorbası hazırlığına başlamak için, öncelikle tavuk göğüslerini yıkayarak orta boy bir tencereye alın ve üzerine su ekleyin. Ocağı yüksek ateşte açarak suyun kaynamasını bekleyin. Su kaynadığında, ateşi kısarak tavuk etinin pişmesini sağlayın. Ayrı bir tencerede, bir yemek kaşığı tereyağı ve iki yemek kaşığı ayçiçek yağını eritin. Yağlar ısındığında, ince doğranmış yeşil biber ve kırmızı biberi ekleyerek kavurun. Biberler yumuşadığında, rendelenmiş domatesi ekleyin ve karıştırın.

Domates ve biberler kavrulduktan sonra, bir yemek kaşığı domates salçasını ekleyin ve salçanın kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Ardından, tencereye su ekleyerek kaynamaya bırakın. Diğer tarafta pişmiş olan tavuk etini kontrol edin ve piştiğinden emin olduktan sonra tencereden çıkarıp soğumaya bırakın. Bir su bardağı şehriyeyi, sebzelerin bulunduğu tencereye ekleyin ve pişirin. Soğumuş tavuk etlerini didikleyin ve çorba tenceresine ekleyin. Eğer çorbanın suyu az gelirse, tavuğun haşlandığı sudan ekleyerek şehriyeler pişene kadar kaynatın. Kuru nane, kırmızı pul biber ve tuzu çorbanın üzerine serpiştirerek karıştırın. Çorba yeterince piştiğinde, kapağını kapatmadan yanında limon dilimleri ile sıcak olarak servis yapın.

Servis Önerisi

Çorbanızı taze kıyılmış maydanoz veya dereotu ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Ayrıca, yanında taze ekmek veya kruton ile sunarak lezzetini artırabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Notlar

Çorba piştikten sonra tencerenin kapağını sıcak iken kapatmamaya özen gösterin. Aksi halde, şehriyeler fazla şişerek çorbanın suyunu çekip lapa olabilir. Ayrıca, tavuğun haşlandığı suyu çorbanın lezzetini artırmak için kullanabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuk Döner Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Döner Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Pane Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Pane Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kaşarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kaşarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kremalı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Kanat Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kanat Tarifi ve Malzemeleri