Patates Püreli Tavuk Tarifi Patates püreli tavuk, özellikle yaz aylarında hafif bir yemek tercih edenler için mükemmel bir seçenek sunar. Yanında bol salata ile tek başına zengin bir öğün oluşturmak isteyenler, bu tarifimizi mutlaka denemelidir. Ayrıca misafirleriniz için ana yemek olarak da tercih edebileceğiniz bu tarif, ayran ve pirinç pilavı ile kusursuz bir menü oluşturur. Gerekli Malzemeler Patates Püresi İçin
Tavuk İçin
Patates Püreli Tavuk Nasıl Yapılır? Patates püreli tavuk yemeği için ilk olarak patates püresini hazırlayın. Patateslerin kabuklarını soyup, yıkadıktan sonra küp küp doğrayın. Küçük bir tencereye alarak üzerini hafif geçecek şekilde su ilave edin ve haşlanmaya bırakın. Patatesler iyice haşlandıktan sonra karıştırıcı veya bir çatal yardımı ile iyice ezin. Ayrı bir tencereye tereyağını alarak eritin. Eriyen tereyağının üzerine ezdiğiniz patatesleri, tuzu ve karabiberi ekleyerek 1-2 dakika soteleyin. Sotelenen malzemelere 1 su bardağı süt ekleyerek, patatesler ve süt tamamen bütünleşinceye kadar karıştırın. Tüm malzemeler homojen bir şekilde karıştıktan sonra püremizi ocaktan alın. Tavuk göğsünü yıkadıktan sonra kuşbaşı şeklinde doğrayın. Kuru soğanı soyup yarım halka şeklinde doğrayın. Uygun bir tavanın içine 3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyerek kızdırın. Doğranmış kuru soğan ve tavuk etini beraber kızgın yağın içine alıp tavuk etleri kızarıncaya kadar kavurun. Üzerine kırmızı pul biber, karabiber ve tuz ekleyerek karıştırarak ocaktan alın. Geniş bir servis tabağına patates püresini yerleştirin. Patates püresinin üzerine tavuk etlerini dökün. Küçük bir cezvenin içinde tereyağı ve kırmızı pul biberi yakarak servis tabağındaki tavukların üzerine gezdirin. Patates püreli tavuk yemeği artık servis için hazır. Sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Patates püreli tavuk tarifinde kullanacağınız patateslerin nişasta oranı yüksek olmalıdır. Böylece püreniz daha pürüzsüz ve lezzetli olacaktır. Ayrıca, tavuk etlerini marine ederek daha da lezzetli hale getirebilirsiniz. Marinasyon için yoğurt, sarımsak, zeytinyağı ve baharatları kullanabilirsiniz. Bu tarif, aynı zamanda fırında da pişirilebilir. Fırında pişirmek isterseniz, patates püresi ve tavukları bir borcama yerleştirip, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirerek 180 derece fırında kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirebilirsiniz. |
Koray
01 Haziran 2024 CumartesiMerhaba evdeki malzemeler ile bu yemeği yapmak istiyorum süt kalmamış ama süt kreması var market çok uzak çıkıp almaya üşeniyorum sür yerine patates püresine süt kreması kullanabilir miyim? Acil cevap yazarsanız sevinirim
Cevap yazAdmin
01 Haziran 2024 CumartesiMerhaba! Evet, süt kremasını patates püresinde kullanabilirsiniz. Süt kreması patates püresine zengin ve kremsi bir tat katacaktır. Ancak, daha yoğun olduğu için miktarını biraz azaltmanız ve gerekirse su veya et suyu ile inceltmeniz iyi olabilir. Afiyet olsun!