Fırında Beşamel Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Fırında Beşamel Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Beşamel Soslu Tavuk

Fırında beşamel soslu tavuk, misafirleriniz için hazırlayabileceğiniz lezzetli ve özel bir yemektir. Sürekli aynı tarifleri denemekten sıkıldıysanız, bu tarif sizin için harika bir alternatif olacaktır. Hem büyüklerin hem de çocukların beğeneceği bu yemek, pratik hazırlanışıyla da zor zamanlarınızda kurtarıcınız olabilir.

Fırında Beşamel Soslu Tavuk İçin Gerekli Malzemeler

  • 4 adet tavuk baget
  • Yarım tavuk göğsü
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Karabiber, tuz ve kırmızı pul biber

Beşamel Sos İçin

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz ve karabiber

Üzeri İçin

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Fırında Beşamel Soslu Tavuk Nasıl Yapılır?

Tavuk bagetleri ve tavuk göğsünü uygun bir tencerede haşlayın. Haşlanan etler ılıdıktan sonra kemiklerinden ayırarak didikleyin. Didiklediğiniz etleri kırmızı pul biber, karabiber ve tuz ile tatlandırın.

Beşamel sos için, uygun bir tavada tereyağını eritin. Yağ eridikten sonra unu ilave ederek unun kokusu çıkana kadar sürekli karıştırın. Kavrulan una 2 su bardağı sütü ekleyerek topaklanmaması için hızlı bir şekilde kaynayıncaya kadar tel çırpıcı ile çırpın. Pürüzsüz bir hale gelen sosa karabiber ve tuz ilave ederek koyulaşıncaya kadar pişirin. Pişen sosu ocaktan alarak ılımaya bırakın.

Baharat ilave ettiğiniz tavuk etlerini derin bir karıştırma kabına alarak ılıyan beşamel sosu etlerin üzerine dökün. Sos ile tavukları iyice harmanlayın.

Beşamel sos ile harmanlanan etleri güveç kaplarına eşit olarak yerleştirin. Artan beşamel sosu güveçlere tekrar pay edin ve her güvecin üzerini rendelenmiş kaşar peyniri ile kaplayın. Hazırladığınız yemeği 200 derecede ısıtılmış fırına vererek, üzerine serpiştirdiğiniz kaşarlar eriyip kızarana kadar fırınlayın. Pişen yemeği fırından alarak sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

Ekstra İpuçları

  • Beşamel sosun pürüzsüz olması için unu kavururken dikkatli olun ve sürekli karıştırarak topaklanmasını önleyin.
  • Daha zengin bir tat için beşamel sosun içerisine muskat rendesi ekleyebilirsiniz.
  • Yemeği daha da lezzetlendirmek isterseniz, üzerine eklediğiniz kaşar peynirinin yanı sıra biraz parmesan peyniri de serpebilirsiniz.
  • Güveç kapları yerine büyük bir fırın tepsisi de kullanabilirsiniz, bu durumda pişirme süresini biraz uzatmanız gerekebilir.
  • Yanında taze bir yeşil salata ve pilav ile servis edebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Döne

12 Temmuz 2024 Cuma

Fırında beşamel soslu tavuk yaparken beşamel sosun topaklanmaması için ne yapmamız gerekiyor? Unu kavururken nelere dikkat etmeliyiz?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Döndü Hanım,

Beşamel sosun topaklanmaması için unu kavururken dikkat etmeniz gereken birkaç önemli nokta var. İlk olarak, unu eklerken sürekli karıştırmalısınız. Bu, topaklanmayı önler. Ayrıca, unu kavururken ocağın altını çok fazla açmamalısınız; orta ateşte kavurmak en iyisidir. Unun renginin dönmesini beklemeyin, sadece kokusu çıkana kadar kavurun. Daha sonra, sütü azar azar eklerken sürekli karıştırmaya devam edin. Karıştırmayı bırakmadan sütü yavaş yavaş eklemek, pürüzsüz bir beşamel sos elde etmenizi sağlar.

Kolay gelsin ve afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuklu Patates Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Patates Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Bezelyeli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Bezelyeli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Etimekli Tavuklu Salata Tarifi ve Malzemeleri

Etimekli Tavuklu Salata Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Patates Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Patates Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Graten Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Graten Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Köri Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Köri Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuklu Bezelye Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Bezelye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuklu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Pilav Tarifi ve Malzemeleri