Fırında Beşamel Soslu Tavuk Fırında beşamel soslu tavuk, misafirleriniz için hazırlayabileceğiniz lezzetli ve özel bir yemektir. Sürekli aynı tarifleri denemekten sıkıldıysanız, bu tarif sizin için harika bir alternatif olacaktır. Hem büyüklerin hem de çocukların beğeneceği bu yemek, pratik hazırlanışıyla da zor zamanlarınızda kurtarıcınız olabilir. Fırında Beşamel Soslu Tavuk İçin Gerekli Malzemeler
Beşamel Sos İçin
Üzeri İçin
Fırında Beşamel Soslu Tavuk Nasıl Yapılır? Tavuk bagetleri ve tavuk göğsünü uygun bir tencerede haşlayın. Haşlanan etler ılıdıktan sonra kemiklerinden ayırarak didikleyin. Didiklediğiniz etleri kırmızı pul biber, karabiber ve tuz ile tatlandırın. Beşamel sos için, uygun bir tavada tereyağını eritin. Yağ eridikten sonra unu ilave ederek unun kokusu çıkana kadar sürekli karıştırın. Kavrulan una 2 su bardağı sütü ekleyerek topaklanmaması için hızlı bir şekilde kaynayıncaya kadar tel çırpıcı ile çırpın. Pürüzsüz bir hale gelen sosa karabiber ve tuz ilave ederek koyulaşıncaya kadar pişirin. Pişen sosu ocaktan alarak ılımaya bırakın. Baharat ilave ettiğiniz tavuk etlerini derin bir karıştırma kabına alarak ılıyan beşamel sosu etlerin üzerine dökün. Sos ile tavukları iyice harmanlayın. Beşamel sos ile harmanlanan etleri güveç kaplarına eşit olarak yerleştirin. Artan beşamel sosu güveçlere tekrar pay edin ve her güvecin üzerini rendelenmiş kaşar peyniri ile kaplayın. Hazırladığınız yemeği 200 derecede ısıtılmış fırına vererek, üzerine serpiştirdiğiniz kaşarlar eriyip kızarana kadar fırınlayın. Pişen yemeği fırından alarak sıcak servis yapın. Afiyet olsun. Ekstra İpuçları
|
Döne
12 Temmuz 2024 CumaFırında beşamel soslu tavuk yaparken beşamel sosun topaklanmaması için ne yapmamız gerekiyor? Unu kavururken nelere dikkat etmeliyiz?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaMerhaba Döndü Hanım,
Beşamel sosun topaklanmaması için unu kavururken dikkat etmeniz gereken birkaç önemli nokta var. İlk olarak, unu eklerken sürekli karıştırmalısınız. Bu, topaklanmayı önler. Ayrıca, unu kavururken ocağın altını çok fazla açmamalısınız; orta ateşte kavurmak en iyisidir. Unun renginin dönmesini beklemeyin, sadece kokusu çıkana kadar kavurun. Daha sonra, sütü azar azar eklerken sürekli karıştırmaya devam edin. Karıştırmayı bırakmadan sütü yavaş yavaş eklemek, pürüzsüz bir beşamel sos elde etmenizi sağlar.
Kolay gelsin ve afiyet olsun!