Havuçlu Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Havuçlu Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Tavuk Çorbası

Havuçlu tavuk çorbası, hem sağlıklı hem de oldukça lezzetli bir çorba tarifidir. Bu çorbayı iftar veya misafir sofraları için hazırlayabilir ve faydalarından yararlanabilirsiniz. Havuç, başlı başına şifa kaynağı olan ve inanılmaz faydaları olan bir sebzedir. Tavuk ise sağlık için gerekli olan tüm mineral ve vitaminleri içeren bir et türüdür. Havuçlu tavuk çorbasının hazırlık aşamasına geçmeden önce, bu faydalı çorba hakkında bazı bilgiler sunalım.

Havuçlu Tavuk Çorbasının Faydaları Nelerdir?

  • Mineral ve vitamin bakımından zengin içeriğe sahip bir çorbadır.
  • Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve sindirim sistemini rahatlatır.
  • Havucun kan yapıcı etkisi sayesinde vücuda yarar sağlar.
  • Havucun suyu çorbaya dahil olduğu için ishal (diyare) sorununa iyi gelir.
  • Göz ve cilt sağlığı için oldukça faydalıdır.
  • Özellikle gebelik döneminde tüketilmesi önerilir. Çünkü bebek için gerekli olan B12 vitaminini içerir.
  • Karaciğer dokularını yeniler ve damar sertliğine iyi gelir.

Havuçlu Tavuk Çorbası Malzemeleri

  • 2 adet tavuk budu
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 su bardağı su
  • 5 su bardağı tavuk suyu

Terbiyesi İçin

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 şeker kaşığı karabiber

Havuçlu Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır?

Havuçlu tavuk çorbasının hazırlığına öncelikle tavuk butlarını haşlayarak başlayalım. İki tane yıkanmış tavuk budunu çorba tenceresine alın ve üzerine 5 su bardağı su ilave edip pişmeye bırakın. Tavuk butları yeterince yumuşayınca tencereden alın ve didikleyip tekrar tencereye aktarın. Ardından 2 adet havucun dış kısmını temizleyip rendeleyin ve bir tavada sıvı yağ ile yumuşayana kadar soteleyin. Havuçlar yumuşayınca, bir su bardağı su ilavesi yapıp blenderdan geçirerek püre kıvamına getirin ve çorba tenceresine ekleyin. Arzu ederseniz havuçları sadece rendeleyerek de çorbaya ilave edebilirsiniz.

Tavuk etleri ile buluşan havuç püresini güzelce karıştırın ve çorbanın kıvamını ayarlayın. Akabinde unu, tuzu, yoğurdu, yumurta sarısını, karabiberi ve yumuşak tereyağını bir karıştırma kabına alıp iyice karıştırın. Çorbanın suyundan bir kepçe kadar terbiyenin içine alıp çırpın ve kaynamakta olan çorbaya ekleyin. Bu aşamada çorbayı sürekli karıştırarak kısık ateşte 3-4 dakika kadar pişirin. Sürenin ardından çorba kaselerine paylaştırıp sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuk Tava Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Tava Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri