Havuçlu Tavuk Çorbası Havuçlu tavuk çorbası, hem sağlıklı hem de oldukça lezzetli bir çorba tarifidir. Bu çorbayı iftar veya misafir sofraları için hazırlayabilir ve faydalarından yararlanabilirsiniz. Havuç, başlı başına şifa kaynağı olan ve inanılmaz faydaları olan bir sebzedir. Tavuk ise sağlık için gerekli olan tüm mineral ve vitaminleri içeren bir et türüdür. Havuçlu tavuk çorbasının hazırlık aşamasına geçmeden önce, bu faydalı çorba hakkında bazı bilgiler sunalım. Havuçlu Tavuk Çorbasının Faydaları Nelerdir?
Havuçlu Tavuk Çorbası Malzemeleri
Terbiyesi İçin
Havuçlu Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır? Havuçlu tavuk çorbasının hazırlığına öncelikle tavuk butlarını haşlayarak başlayalım. İki tane yıkanmış tavuk budunu çorba tenceresine alın ve üzerine 5 su bardağı su ilave edip pişmeye bırakın. Tavuk butları yeterince yumuşayınca tencereden alın ve didikleyip tekrar tencereye aktarın. Ardından 2 adet havucun dış kısmını temizleyip rendeleyin ve bir tavada sıvı yağ ile yumuşayana kadar soteleyin. Havuçlar yumuşayınca, bir su bardağı su ilavesi yapıp blenderdan geçirerek püre kıvamına getirin ve çorba tenceresine ekleyin. Arzu ederseniz havuçları sadece rendeleyerek de çorbaya ilave edebilirsiniz. Tavuk etleri ile buluşan havuç püresini güzelce karıştırın ve çorbanın kıvamını ayarlayın. Akabinde unu, tuzu, yoğurdu, yumurta sarısını, karabiberi ve yumuşak tereyağını bir karıştırma kabına alıp iyice karıştırın. Çorbanın suyundan bir kepçe kadar terbiyenin içine alıp çırpın ve kaynamakta olan çorbaya ekleyin. Bu aşamada çorbayı sürekli karıştırarak kısık ateşte 3-4 dakika kadar pişirin. Sürenin ardından çorba kaselerine paylaştırıp sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun. |