Kremalı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Kremalı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Tavuk Sote

Kremalı tavuk sote, aniden gelen konuklara veya hızlı bir akşam yemeği hazırlamak isteyenler için ideal bir tercihtir. Aynı zamanda iftar menüsü olarak da değerlendirilebilecek bu lezzetli yemek, yanına bir porsiyon pirinç pilavı ve yeşil salata ekleyerek tam bir öğün haline getirilebilir. Kremalı yemekler, özellikle çocuklar ve gençler tarafından çok sevilmektedir. Eğer daha önce kremalı tavuk sote yapmayı denememişseniz, bu tarif ile çok kolay bir şekilde hazırlayabilir ve ailenizi sevindirebilirsiniz.

Kremalı Tavuk Sote Malzemeleri

  • 2 adet tavuk göğsü veya kalça
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 paket krema
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 fiske kekik

Kremalı Tavuk Sote Nasıl Yapılır?

Kremalı tavuk sote için ilk olarak tavuğu küp şeklinde doğrayıp yıkayalım. Yayvan bir tavanın içerisine sıvı yağ ve tereyağını ekleyip eritelim. Önceden doğradığımız tavukları yağın içerisine alıp kavuralım. Tavuklar kızardığında içerisine kırmızı ve yeşil biberleri ekleyip soteleme işlemine devam edelim. İnce kıyılmış sarımsak ve baharatları da ekleyip ocağın altını kısalım ve yemek suyunu çekene kadar pişirelim.

Krema hariç tüm malzemeler ile buluşan yemeğimizin içerisine son dakika kremayı ekleyelim ve birkaç dakika daha pişirip ocağın altını kapatalım. Kreması ile buluşmuş olan kremalı tavuk soteyi birkaç dakika dinlendirip ılık olarak servis yapalım.

Ekstra Bilgiler

Kremalı tavuk sotenin lezzetini artırmak için farklı baharatlar ve sebzeler de ekleyebilirsiniz. Örneğin, mantar veya bezelye ekleyerek yemeğin besin değerini artırabilirsiniz. Ayrıca, kremayı ekledikten sonra yemeği çok fazla pişirmemeye özen gösterin, aksi takdirde krema kesilebilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Okyanus

12 Temmuz 2024 Cuma

Kremalı tavuk sote yaparken, kremayı ekledikten sonra yemeğin kesilmemesi için tam olarak ne kadar süre pişirmem gerekir?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Kremalı tavuk sote yaparken kremayı ekledikten sonra yemeğin kesilmemesi için kremanın kısık ateşte yaklaşık 5-10 dakika kadar pişmesi yeterli olur, Okyanus. Bu sürede kremanın yemeğe iyice karışması ve homojen bir kıvam alması sağlanır. Ayrıca, kremayı ekledikten sonra yemeği sık sık karıştırmak da kesilmesini önleyecektir. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk

Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk

Patatesli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Ev Yapımı Tavuk Döner Tarifi ve Malzemeleri

Ev Yapımı Tavuk Döner Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Kanat Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Kanat Tarifi ve Malzemeleri