Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk

Beşamel soslu mantarlı tavuk, özel akşamlar için güzel bir ana yemek olarak düşünülebilir. Ayrıca ramazan ayının yaza dek gelmesi ile yemek seçeneklerimiz de artmıştır. Ancak bunaltıcı ve sıcak havalarda ağır ve sıcak yemekler pek tercih edilmemektedir. Tabi bu aşamada da bayanların aklına akşam ne yemek yapsam da güzel bir sofra hazırlasam sorusu takılıyor. Eğer sizde ne pişireceğinizde henüz karar vermemiş iseniz beşamel soslu mantarlı tavuk yemeğini hazırlayıp keyifli bir akşam yemeği geçirebilirsiniz.


Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk Malzemeleri

  • 1 kilo kuşbaşı tavuk kalça
  • 500 gr mantar
  • 3 tane yeşil biber
  • 2 tane kırmızı biber
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı + 1 kaşık sıvı yağ
  • 1 fiske kekik
  • Yeteri kadar tuz

Beşamel Sos için

  • 2yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı soğuk süt

Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk Nasıl Yapılır?


Öncelikle kuşbaşı doğranmış tavukları su ile yıkayalım ve suyunu süzmesi için bir kevgirin üzerine alalım. Yeşil ve kırmızı biberi önce ortadan ikiye keselim ve içerisinde bulunan tohumları temizleyip yıkayalım. Mantarlarında sap kısımlarını ayıralım ve gövdelerini dört eşit parçaya kesip suyun altında yıkayalım. Yıkadığımız etleri ve tüm sebzeleri bir havlu kâğıt ile kurulayalım ve sırasıyla kavurma işlemine geçelim.

Öncelikle yanmaz bir tavanın içerisine tereyağı ile sıvıyağı alalım ve ocağın üzerine tavayı yerleştirip ateşi harlı olacak şekilde açalım. Isınan yağın içerisine ilk önce kuşbaşı doğranmış tavukları alalım ve renkleri değişene dek kavuralım. Ardından tavuk etlerinin yanına mantarları ve biberleri ilave edip kavurma işlemine devam edelim. Bu aşamada tavayı sürekli sallayarak harmanlayalım ve lezzetinin ortaya çıkmasını sağlayalım. İstenilen kıvamda kavrulmuş olan malzemeleri yuvarlak veya kare bir cam tepsinin içerisine dökelim.

Beşamel sosu hazırlamak için derin bir tavanın içerisine yağı ilave edelim ve eritelim. Erimiş olan yağın içerisine unu boşaltalım ve karıştırarak kavuralım. Akabinde tavaya sütü boşaltalım ve kıvam alana dek karıştırarak pişirelim. Eğer bu aşamada beşamel sosunuz topak, topak olmuş ise kıvamını açmak için bir blenderden yardım alabilirisiniz.

Hazırladığımız beşamel sosunu cam tepside bulunan mantarlı tavukların üzerine dökelim ve kaşar rendesi serpiştirip 200 derecelik fırında üzerleri kızarana dek pişirelim. Üzeri nar gibi kızaran yemeğimizi fırından alalım ve arzuya göre sıcak veya ılık olarak sunum yapalım.

Afiyet olsun.

Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Fırın Poşetinde Sebzeli Tavuk

Fırın Poşetinde Sebzeli Tavuk

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Tavuk Baget Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Baget Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Arpa Şehriye Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Arpa Şehriye Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Patates Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Patates Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuklu Bezelye Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Bezelye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuklu Bezelyeli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Bezelyeli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Erişte Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Erişte Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Un Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Un Çorbası Tarifi ve Malzemeleri