Güveçte Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte tavuk tarifi, sağlıklı ve lezzetli bir akşam yemeği seçeneği sunar. Sebzelerle zenginleştirilen bu tarif, hem çocuklar için besleyici bir alternatif oluşturur hem de misafirlerinizi etkileyecek bir lezzet sunar. Adım adım tarife göz atın!
Güveçte Tavuk Tarifi ve Malzemeleri
24 Ağustos 2024
Bugün sizlerle paylaşacağımız tarif, güveçte kendi buharı ile pişmiş, vitamin bakımından zengin ve lezzeti bol bir yemek tarifidir.

Siz de böyle muhteşem bir yemek ile lezzeti ve sağlığı sofralarınızda bulundurmak istiyor, sevdiklerinize muhteşem bir lezzet tattırmak istiyorsanız güveçte tavuk tarifimizi mutlaka denemenizi tavsiye ederiz.

Dilerseniz tek bir güveçte, dilerseniz kişi sayısına göre güveç kullanarak yemeği hazırlayabilirsiniz. Çocuklarınıza sebze yediremiyorsanız, sebzeleri güveçte tavuk ile buluşturarak en değerli varlıklarınız olan çocuklarınıza kolaylıkla yedirebilirsiniz.

Güveçte tavuk yemeğinde farklı sebzeler kullanarak çocuklarınızın birçok sebzenin faydasından aynı anda yararlanmasını sağlayabilirsiniz. Dilerseniz şimdi güveçte tavuk nasıl yapılıyor, hep beraber tarifimize geçelim.

Güveçte Tavuk İçin Gerekli Malzemeler


  • 500 gram kuşbaşı doğranmış tavuk
  • 2 tane orta boy patlıcan
  • 3 tane orta boy patates
  • 300 gram taze fasulye
  • 8-10 tane arpacık soğan
  • 6-7 diş sarımsak
  • 3 tane orta boy domates
  • 5 tane sivri biber
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Sıcak su
  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

Güveçte Tavuk Nasıl Yapılır?


Güveçte tavuk yemeği için ilk olarak kuşbaşı şeklinde doğradığınız tavuk etlerini bol su ile yıkayıp süzdürdükten sonra güvecin tabanına yerleştirin. Tavuk etlerini suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin. Arpacık soğanların kabuklarını soyarak tavuk etlerinin üzerine dizin. Ardından taze fasulyeyi yıkayarak kılçıklarını temizleyin ve 3-4 parçaya bölerek arpacık soğanların üzerine yerleştirin. Patateslerin kabuklarını soyup yıkadıktan sonra dörde bölerek fasulyenin üzerine sıralayın. Patlıcanları çizgi kalacak şekilde soyduktan sonra arzu ettiğiniz şekilde doğrayıp patateslerin üzerine dizin. Sarımsakları soyup doğramadan malzemelerin üzerine yerleştirin. Sivri biberlerin çekirdeklerini temizleyip doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra ufak ufak doğrayıp sivri biberler ile güvece dahil edin.

Çukur bir kabın içine domates salçasını 2 su bardağı kadar sıcak su ile özeyin. İçine kırmızı pul biber, karabiber ve tuz ilave ederek karıştırın. Hazırladığınız sosu güveçteki malzemelerin üzerinden dökün. Tereyağını fındık büyüklüğünde keserek ara ara güvecin üzerine dizin. Eğer güvecin kapağı varsa kapağı ile, kapağı yoksa alüminyum folyo ile ağzını hava almayacak şekilde kapatın. Güveci kısık ocağa alarak pişmeye bırakın. Eğer hararetli ocakta pişirirseniz yemek dibine tutabilir.

Güveç ocakta yarım saat kadar piştikten sonra fırınınızı önceden 200 dereceye ayarlayarak ısıtın. Güveci ocaktan alarak ısınan fırına verin. Güveci fırında yaklaşık 45 dakika kadar pişirin. Yemeğin pişme süresi farklılık gösterebilir. Güveçte bulunan sebzelerin yumuşama derecesine göre pişme süresini kısaltabilir ya da uzatabilirsiniz. Yemeğin pişmesine 10 dakika kala yemeği fırından alın. Güvecin üzerindeki kapağı alarak kaşar rendesi serpiştirin. Tekrar güveci fırına vererek kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar fırınlayın. Kendi buharı ile yavaş yavaş pişen güveçte tavuk yemeği artık servis için hazır. Yanında muhteşem bir mevsim salata ve tane tane dökülen bir pirinç pilavı eşliğinde servise sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
soru

Barika

12 Temmuz 2024 Cuma

Çocuklarım sebze yemekte zorlanıyor, bu tarif sebzeleri onlara sevdirebilir mi? Güveçte pişen yemekler gerçekten daha lezzetli ve sağlıklı mı oluyor?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Barika,

Sebzeleri çocuklara sevdirmek bazen zor olabiliyor, ama güveçte pişen yemekler genellikle daha lezzetli ve sağlıklı oluyor. Güveçte pişirme yöntemi, yemeklerin kısık ateşte uzun süre pişerek tüm aromalarının birbirine karışmasını ve besin değerlerinin korunmasını sağlar. Bu yüzden, sebzeler daha yumuşak ve tatlı bir hale gelir, bu da çocuklarınızın damak tadına daha uygun olabilir. Bu tarifi denemenizi ve çocuklarınızın tepkilerini gözlemlemenizi öneririm. Umarım sebzelerle araları düzelir!

Sevgiler,

Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik
Tavuk Suyu Çorba Tarifi ve Malzemeleri
Tavuk Suyu Çorba Tarifi ve Malzemeleri
Tavuk Burger Tarifi ve Malzemeleri
Tavuk Burger Tarifi ve Malzemeleri
Tavuklu Garnitürlü Börek Tarifi ve Malzemeleri
Tavuklu Garnitürlü Börek Tarifi ve Malzemeleri
Tavuklu Milföy Tarifi ve Malzemeleri
Tavuklu Milföy Tarifi ve Malzemeleri
Tavuklu Krep Tarifi ve Malzemeleri
Tavuklu Krep Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Tavuklu Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri
Tavuklu Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Tavuklu Çorba Tarifi ve Malzemeleri
Tavuklu Çorba Tarifi ve Malzemeleri