Tavuk Külbastı Tavuk Külbastı Nedir? Tavuk külbastı, kemiksiz tavuk eti kullanarak hazırlanan ve özel bir sosla tatlandırılan lezzetli bir yemektir. Pratik ve lezzetli yapımı ile sofralarınıza renk katacak bu tarif, misafirlerinizi ve ailenizi mutlu edecek bir seçenektir. Gerekli Malzemeler
Tavuk Külbastı Nasıl Yapılır? 1. Kemiksiz tavuk butlarını bir poşetin içine alarak et döveceği ile iyice inceltin. İncelen tavuk etlerine karabiber, tuz, kekik ve nane serpiştirin. 2. Tereyağını ufak bir tavada eritin. Erittiğiniz yağı geniş bir karıştırma kabına boşaltın. Kuru soğanın kabuklarını soyup rendeleyin ve tereyağının içine ekleyin. Yarım çay kaşığı tarçını da ilave ederek çatal yardımı ile homojen bir şekilde karışmasını sağlayın. 3. Döverek incelttiğiniz tavuk etlerini kuru soğanlı sosa arkalı önlü bulayın. Sosa bulanan tavukların üzerini streç film ile sıkıca kapatarak birkaç saat buzdolabında dinlendirin. 4. Teflon tavaya yeteri kadar sıvı yağ ekleyerek kızdırın. Kızan yağda sosa buladığınız tavukları arkalı önlü kızartın. Kızaran tavukları yayvan bir tencereye yan yana sıralayın. 5. Sarımsakların kabuklarını soyup 2-3 parçaya bölün ve tavuk etlerinin arasına yerleştirin. Tavuk suyunu tencereye boşaltın. Kimyon, sirke, süt ve yoğurdu bir kâsenin içinde iyice çırparak tencereye ekleyin. 6. Yemeği orta hararetli ocakta kaynayıncaya kadar ısıtın. Yemek kaynadıktan sonra, ocağın ısısını azaltarak 15 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Tavuk külbastı muhteşem lezzeti ile servise hazır. Yanında pirinç pilavı ile sunabilirsiniz. Ekstra İpuçları
|
Durhal
12 Temmuz 2024 CumaTavuk külbastının sosuna rendelenmiş kuru soğan eklemek yerine ince doğranmış soğan koysak tadı fark eder mi?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaDurhal, rendelenmiş kuru soğan ile ince doğranmış soğanın yemeklere kattığı tat ve doku farklı olabilir. Rendelenmiş soğan, sosun içerisinde daha homojen bir şekilde dağılır ve sosun kıvamını daha yoğun hale getirebilir. İnce doğranmış soğan ise daha belirgin bir doku ve soğan tadı verir. Bu nedenle, tercih ettiğiniz doku ve tat profiline bağlı olarak seçim yapabilirsiniz. Her iki yöntem de lezzetli sonuçlar verebilir.