Tavuk Külbastı Tarifi ve Malzemeleri
13 Temmuz 2024

Tavuk Külbastı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Külbastı

Tavuk Külbastı Nedir?
Tavuk külbastı, kemiksiz tavuk eti kullanarak hazırlanan ve özel bir sosla tatlandırılan lezzetli bir yemektir. Pratik ve lezzetli yapımı ile sofralarınıza renk katacak bu tarif, misafirlerinizi ve ailenizi mutlu edecek bir seçenektir.

Gerekli Malzemeler

  • 4-5 adet kemiği çıkarılmış tavuk but
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • Tuz ve karabiber
  • 2 tatlı kaşığı nane ve kekik
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay kaşığı toz tarçın
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 kahve fincanı süt
  • 5 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 su bardağı tavuk suyu (yoksa su)
  • Yarım çay kaşığı kimyon

Tavuk Külbastı Nasıl Yapılır?

1. Kemiksiz tavuk butlarını bir poşetin içine alarak et döveceği ile iyice inceltin. İncelen tavuk etlerine karabiber, tuz, kekik ve nane serpiştirin.

2. Tereyağını ufak bir tavada eritin. Erittiğiniz yağı geniş bir karıştırma kabına boşaltın. Kuru soğanın kabuklarını soyup rendeleyin ve tereyağının içine ekleyin. Yarım çay kaşığı tarçını da ilave ederek çatal yardımı ile homojen bir şekilde karışmasını sağlayın.

3. Döverek incelttiğiniz tavuk etlerini kuru soğanlı sosa arkalı önlü bulayın. Sosa bulanan tavukların üzerini streç film ile sıkıca kapatarak birkaç saat buzdolabında dinlendirin.

4. Teflon tavaya yeteri kadar sıvı yağ ekleyerek kızdırın. Kızan yağda sosa buladığınız tavukları arkalı önlü kızartın. Kızaran tavukları yayvan bir tencereye yan yana sıralayın.

5. Sarımsakların kabuklarını soyup 2-3 parçaya bölün ve tavuk etlerinin arasına yerleştirin. Tavuk suyunu tencereye boşaltın. Kimyon, sirke, süt ve yoğurdu bir kâsenin içinde iyice çırparak tencereye ekleyin.

6. Yemeği orta hararetli ocakta kaynayıncaya kadar ısıtın. Yemek kaynadıktan sonra, ocağın ısısını azaltarak 15 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Tavuk külbastı muhteşem lezzeti ile servise hazır. Yanında pirinç pilavı ile sunabilirsiniz.

Ekstra İpuçları

  • Tavuk etlerini marine etmek için daha fazla zamanınız varsa, bir gece önceden marine ederek buzdolabında bekletmek lezzetini artıracaktır.
  • Tarçın miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Servis esnasında üzerine taze yeşillikler ve limon dilimleri ekleyerek sunumunuzu zenginleştirebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Durhal

12 Temmuz 2024 Cuma

Tavuk külbastının sosuna rendelenmiş kuru soğan eklemek yerine ince doğranmış soğan koysak tadı fark eder mi?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Durhal, rendelenmiş kuru soğan ile ince doğranmış soğanın yemeklere kattığı tat ve doku farklı olabilir. Rendelenmiş soğan, sosun içerisinde daha homojen bir şekilde dağılır ve sosun kıvamını daha yoğun hale getirebilir. İnce doğranmış soğan ise daha belirgin bir doku ve soğan tadı verir. Bu nedenle, tercih ettiğiniz doku ve tat profiline bağlı olarak seçim yapabilirsiniz. Her iki yöntem de lezzetli sonuçlar verebilir.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Güveçte Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Keşkek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Keşkek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Beşamel Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Beşamel Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Şehriye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Şehriye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuklu Sulu Yemekler Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Sulu Yemekler Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Krepli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Krepli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri