Bisküvili Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri
06 Temmuz 2024

Bisküvili Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Tavuk Göğsü Tarifi

Bisküvili tavuk göğsü, lezzeti ve kolay yapımıyla birçok kişi tarafından beğenilen bir tatlıdır. Gerçek bir tavuk göğsü tatlısının tadına bakanlar, yalancı tavuk göğsü tatlısıyla arasındaki farkı hemen anlar. Gerçek tavuk göğsü tatlısı daha meşakkatli ve zahmetlidir. Ancak, size önereceğimiz bisküvili tavuk göğsü tarifi ile sevdiklerinize lezzetli bir tatlı şöleni sunabilirsiniz.

Bisküvili Tavuk Göğsü Malzemeleri

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 paket kakaolu pötibör bisküvi
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 2 adet mercimek büyüklüğünde damla sakızı
  • 1 su bardağı toz şeker

Bisküvili Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

Öncelikle, tavuk göğsünü haşlamaya başlayalım. Tavuk göğsünü uygun büyüklükte bir tencereye alıp üzerine su ekleyerek pişmeye bırakalım. Tavuk eti yumuşayana dek pişirelim ve piştikten sonra sıcak sudan alıp soğuk suya bırakalım. Bu aşamada tavuk etini birkaç kez su değiştirerek kokusunu gidermek için bekletmek ve ardından elimizle sürekli ovuşturmak gerekmektedir. Tavuk etlerini lif lif ayırarak yıkayalım ve tel tel ayrılmasını sağlayalım. İstenilen kıvama gelen tavuk göğsünü avucumuzun içine alıp suyunu sıkalım ve bir kaseye lif lif ayıralım.

Başka bir tencereye sütü boşaltalım ve üzerine pirinç unu ile nişastayı ekleyip karıştıralım. Damla sakızını bir havanda dövelim ve toz şeker ile birlikte tencereye ekleyip çırpalım. Tavuk göğsü tatlısının pişeceği tencereyi ocağa yerleştirip orta ateşte sürekli karıştırarak pişirelim.

Muhallebimiz göz göz olunca içerisine vanilya, tereyağı ve liflere ayrılmış tavuk etlerini ekleyip mikser veya çırpma teli ile 5 dakika kadar çırpalım. Kakaolu bisküvilerimizi bir mutfak robotuna alıp toz haline gelene dek çekelim. Önce kakaolu bisküvinin yarısını kare bir borcamın üzerine serpiştirelim. Ardından hazırladığımız tavuk göğsü tatlısını bir kepçe ile dikkatli bir şekilde bisküvilerin üzerine gezdirerek dökelim. Kalan bisküvileri de muhallebinin üzerine serpiştirip tatlımızı buzdolabına kaldırarak 3 saat kadar dinlenmeye bırakalım. Sürenin ardından kare, kare keselim ve yanında bir bardak sıcak veya soğuk içecek ile servis yapalım.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Beşamel Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Şinitzel Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Şinitzel Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Enginar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Enginar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuklu Sezar Salata Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Sezar Salata Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Döner Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Döner Tarifi ve Malzemeleri