Fırında Tavuk Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri
13 Temmuz 2024

Fırında Tavuk Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Fırında tavuk yemekleri, Osmanlı mutfağından günümüze kadar uzanan lezzetli yemek çeşitleridir. Tavuk etinden yapılan yemekler, fırında pişirildiğinde daha lezzetli ve tat bırakan yemekler ortaya çıkar. Fırında her türlü tavuk yemeği yapılabildiği için, çeşitli sebzelerle tavuğu süsleyebilir ve farklı damak tatları elde edebilirsiniz.

Fırında Patatesli Tavuk Yemeği İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • 2 adet orta boy patates
  • 4 adet baget
  • 2 adet orta boy domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet sivri biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su

Fırında Patatesli Tavuk Yemeği Nasıl Yapılır?

  • 2 adet orta boy patatesi soyup bol suyla yıkadıktan sonra halka şeklinde kesin ve geniş bir kaba koyun.
  • 3 diş sarımsağın kabuklarını soyup ince ince doğrayın ve karışım kabına ilave edin.
  • 4 adet bagetleri de karışım kabına koyun.
  • 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı kırmızı biber, 1 tatlı kaşığı pul biberi de karışım kabına koyun ve elinizle karıştırarak harmanlayın.
  • Derin dikdörtgen bir borcama önce patatesleri dizin, üstüne 4 adet bageti eşit bir şekilde koyun.
  • 2 adet orta boy domatesi ve 1 adet orta boy soğanın kabuklarını soyup halka şeklinde doğrayarak bagetlerin üzerine eşit şekilde dizin.
  • 1 yemek kaşığı domates salçasını 1 su bardağı suya ilave edip karıştırdıktan sonra borcamın üzerinde eşit bir şekilde dökün.
  • Fırının ayarını 180 dereceye getirin ve 10 dakika ısınmasını bekleyin.
  • Fırın ısındıktan sonra borcamı fırına koyun ve yaklaşık olarak 40 dakika pişirin.
  • Fırında patatesli tavuk yemeği piştikten sonra, 2 adet yeşil biber ve 1 adet sivri biberi doğrayarak fırından çıkarmadan önce borcamın üzerine ilave edin ve 5 dakika daha fırında kaldıktan sonra fırından çıkarın.
  • Fırında patatesli tavuk yemeği hazır. Sıcak servis edin.

Afiyet olsun.

Fırında Sebzeli Tavuk Güveç Yemeği İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 500 gram tavuk parçaları
  • 3 adet orta boy patates
  • 250 gram taze fasulye
  • 2 adet orta boy soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 4 adet yeşil biber
  • 3 adet orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı sıcak su

Fırında Sebzeli Tavuk Güveç Yemeği Nasıl Yapılır?

  • 500 gram tavuk parçalarını kuşbaşı şeklinde doğrayın ve güvecin içine dökerek orta ateşte 10 dakika pişirin.
  • 2 adet orta boy soğanın kabuklarını soyun ve dört eş parçaya ayırarak güvecin içine koyarak karıştırmaya devam edin.
  • 250 gram taze fasulyeyi ayıkladıktan sonra bol suyla yıkayın ve güvecin içine ilave ederek karıştırın.
  • 3 adet orta boy patatesin kabuklarını soyun ve bol suyla yıkadıktan sonra dört eş parçaya ayırın ve güvecin içine ilave ederek karıştırmaya devam edin.
  • 2 adet patlıcanın kabuklarını soyun ve bol suyla yıkadıktan sonra kuşbaşı şeklinde doğrayarak güvece ilave edin.
  • 3 adet orta boy domatesin de kabuklarını soyun ve küçük küçük doğradıktan sonra güvece ilave ederek 10 dakika karıştırın.
  • 4 adet yeşil biberi yemeklik doğrayın ve güvece ilave ederek 5 dakika daha karıştırarak pişirin.
  • Derin bir kaba 1 yemek kaşığı salça, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber ve 2 su bardağı sıcak su ilave ederek kaşık yardımıyla karıştırın.
  • Hazırlamış olduğunuz sosu güvecin üzerine ilave edin.
  • 2 yemek kaşığı tereyağını parçalara ayırın ve küçük dilimler halinde güvecin üzerine koyun ve alüminyum folyo ile yaklaşık olarak 15 dakika pişirin.
  • Fırının ayarını 220 dereceye getirin ve 10 dakika ısındıktan sonra güveci ocaktan alarak fırına koyun.
  • Fırında 40 dakika pişirdikten sonra fırından çıkartın.
  • Fırında sebzeli tavuk güveç yemeği hazır. Sıcak servis edin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Naz

23 Mayıs 2024 Perşembe

İyi günler fırında yapılan her yemek çok lezzetli oluyor ve çok seviyorum. Fırında patatesli tavuk yemeği yapacamda akşama daha lezzetli yapmak için bu yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir ve yapılışı nasıldır.

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Naz, merhaba! Fırında patatesli tavuk yemeği gerçekten harika bir lezzettir. İşte bu yemeği yapmak için gerekli malzemeler ve tarifi:

Malzemeler:
- 4 adet tavuk baget veya but
- 4-5 adet patates
- 2 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 adet kırmızı biber (isteğe bağlı)
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kekik
- 1 tatlı kaşığı salça (isteğe bağlı)
- Yarım su bardağı su

Yapılışı:
1. Öncelikle patatesleri soyup, elma dilimi şeklinde doğrayın. Soğanları da halka halka doğrayın. Sarımsakları ince ince dilimleyin.
2. Tavukları bir kaba alın, üzerine zeytinyağı, tuz, karabiber, pul biber ve kekik ekleyip iyice harmanlayın.
3. Patatesleri de ayrı bir kaba alıp, zeytinyağı, tuz, karabiber ve kekik ile harmanlayın.
4. Fırın tepsisine soğanları, patatesleri ve sarımsakları yerleştirin. Üzerine tavukları dizin.
5. İsteğe bağlı olarak salçayı yarım su bardağı su ile karıştırıp, yemeğin üzerine gezdirin.
6. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, tavuklar ve patatesler iyice kızarıp pişene kadar yaklaşık 45-50 dakika pişirin.

Afiyet olsun!

2. Cevap
cevap

Yenisey

Merhaba naz hanım, fırında patatesli tavuk için biber ve domates ekleyerek zeytinyağı, domates ve biber salçası, kekik, karabiber, pul biber ve biraz soya sosu ekleyip beraber harmanlayıp fırına verdiğiniz zaman çok lezzetli ve misafirlerinizin parmaklarını ısıracağı bir yemek olacaktır. Afiyet olsun.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Tavuk Kaç Dakikada Pişer

Fırında Tavuk Kaç Dakikada Pişer

Tavuk Tava Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Tava Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Tuzda Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tuzda Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Tavuk Tarifi ve Malzemeleri