Çin Usulü Tavuk Tarifi ve Malzemeleri
13 Temmuz 2024

Çin Usulü Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Çin Usulü Tavuk

Çin usulü tavuk, hazırlanışı oldukça basit ve lezzetli bir tavuk yemeğidir. Pratik bir yemek tarifi olduğu için özellikle çalışan bayanlar için iyi bir alternatif olabilir. Tek başına bir öğün olabileceği gibi akşam yemeğinde ana yemek olarak da hazırlayabilirsiniz.

Çin Usulü Tavuk İçin Gerekli Malzemeler

  • 4 adet kemiksiz tavuk kalça
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet orta boy domates
  • 3 çorba kaşığı soya sosu
  • 1 paket soya filizi
  • Köri, karabiber, tuz
  • 1 çorba kaşığı acı biber sosu (isteğe bağlı)

Çin Usulü Tavuk Nasıl Yapılır?

İlk olarak tavuk etlerini yıkayarak uzun ve ince şeritler halinde doğrayın. Kırmızı ve yeşil biberleri kürdan uzunluğunda ince ince doğrayın. Kuru soğanın kabuklarını soyduktan sonra ortadan ikiye kesin ve yarım halka şeklinde doğrayın. Sarımsakları da doğradıktan sonra, soya filizlerini bol su ile yıkayarak suyunu süzmesi için bir kenara bırakın. Yemek için ön hazırlıkları tamamladıktan sonra pişirme aşamasına geçebilirsiniz.

Uygun bir tavaya sıvı yağı ekleyip kızdırın. Kızan yağa doğradığınız tavuk etlerini ekleyerek, spatula yardımı ile ara ara karıştırın. Tavuklar bıraktığı suyu çekip, hafif kızardığında üzerine doğradığınız soğan, biberler ve sarımsakları ilave ederek soteleyin. 5 dakika kadar ara ara karıştırarak kavurun.

Domatesin kabuğunu soyduktan sonra, 5-6 parçaya keserek, soya filizleri ile diğer malzemelere ekleyin. Kavrulan malzemelere son olarak köri, soya sosu, acı biber sosu, karabiber ve tuzu da ekleyerek karıştırın. (Soya sosu tuzlu olduğu için tuz atarken kontrollü davranmakta yarar vardır.)

Tüm malzemeler karıştıktan sonra yemeği 3-4 dakika kadar daha pişirip ocağın altını kapatın. Yemeği servis tabaklarına bölerek sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Çin usulü tavuk yemeğini daha da zenginleştirmek isterseniz, içerisine mantar veya brokoli gibi sebzeler de ekleyebilirsiniz. Ayrıca, yemeği servis ederken üzerine taze soğan doğrayarak ekstra bir lezzet katabilirsiniz. Yanında pilav veya noodle ile servis ederek doyurucu bir öğün hazırlayabilirsiniz.

Sağlıklı ve pratik bir öğün olan Çin usulü tavuk, kısa sürede hazırlanabilmesi ve lezzetli olmasıyla mutfağınızda sıkça yer alacak bir tarif olacaktır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Öztay

12 Temmuz 2024 Cuma

Bu tarifi deneyen var mı? Tavuklar ne kadar sürede tam olarak pişiyor, yumuşak oluyor mu? Ayrıca, soya filizini nerede bulabilirim, marketlerde kolayca bulunuyor mu?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Öztay,

Tarifi denediğim ve tavukların yaklaşık 20-25 dakika arasında tam olarak piştiğini söyleyebilirim. Tavukların yumuşak olması için pişirme süresi kadar marine etme süresi de önemli. Marine ederek tavukların daha lezzetli ve yumuşak olmasını sağlayabilirsiniz.

Soya filizine gelince, bazı büyük marketlerde bulunabiliyor ama her zaman stokta olmayabilir. Asya mutfağı ürünleri satan marketlerde veya online alışveriş sitelerinde daha kolay bulabilirsiniz.

Umarım yardımcı olabilmişimdir, şimdiden afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuklu Patates Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Patates Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Kızarmış Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Kızarmış Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Garnitürlü Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Garnitürlü Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Tavuk Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırın Poşetinde Sebzeli Tavuk

Fırın Poşetinde Sebzeli Tavuk