Tavuklu Enginar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
25 Haziran 2024

Tavuklu Enginar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Enginar Yemeği

Tavuklu enginar yemeği, enginarın birçok şekilde pişirilerek tüketilebilen bir sebze olmasıyla dikkat çeker. Tavuklu enginar yemeği, bu çeşitlerden yalnızca bir tanesidir. Enginar, karaciğer dostu olmasının yanı sıra, bedensel ve zihinsel yorgunluğu da gidermede etkili olan nadir sebzelerden biridir. Enginar, oldukça fazla faydası olan mucizevi bir sebzedir. Çoğunlukla zeytinyağı ile pişirilerek tüketilse de, tavuk eti kullanılarak pişirildiğinde lezzetine doyum olmaz. Bol limon ilaveli, taze soğanlı ve tavuk eti ile pişirildiğinde, zeytinyağı ile pişen yemekleri sevmeyenler için mükemmel bir alternatif sunar. Tavuklu enginar yemeğinin tarifine geçmeden önce, kısaca enginarın sağlık için faydalarına göz atalım.

Enginarın Faydaları Nelerdir?

  • Enginar böbrek ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar.
  • Bedensel ve zihinsel yorgunluğu giderici etkisi vardır.
  • Kanda şeker düzeyini ayarlar ve kolesterolü düşürücü etki sağlar.
  • A ve C vitamini yönünden zengin bir içeriğe sahiptir.
  • İştahı artırır.
  • Ter kokusunu giderir.
  • Yüksek ateşin düşmesini sağlar.
  • Rahim, prostat ve meme kanserine karşı koruyucu etki gösterir.
  • Romatizma ile ilgili şikayetleri azaltıcı bir etki sağlar.

Enginar Pişirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

  • Enginar satın alırken kılçık problemi yaşamamak için küçük boyları tercih edilmelidir.
  • Enginar çabuk kararan bir sebze olduğundan, haşlanırken bol limon kullanılmalıdır.
  • Enginar oldukça kolay pişer; bu nedenle pişirme ısısı düşük olmalıdır.

Tavuklu Enginar Yemeği İçin Gerekli Malzemeler

  • 5-6 adet temizlenmiş enginar
  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 6 diş sarımsak
  • 10 dal yeşil soğan
  • 1 tutam dereotu
  • 2 adet limon
  • 1 çorba kaşığı un
  • Karabiber, tuz, sıvı yağ

Tavuklu Enginar Nasıl Yapılır?

Tavuklu enginar yemeği için kullanacağınız enginarları bol limonlu suyun içinde hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın. Tavuk etlerini yıkadıktan sonra kuşbaşı şeklinde doğrayın. Yanmaz tavaya 1-2 kaşık sıvı yağ ekleyerek ısıtın. Isınan yağda doğradığınız tavuk etlerini hafifçe kavurun. Kuru soğan ve sarımsağın kabuklarını soyduktan sonra yemeklik olacak şekilde doğrayıp, kavrulan tavuk etlerinin üzerine ilave ederek kavurmaya devam edin.

Kavrulan malzemelerin üzerine 1 çorba kaşığı un dökerek karıştırın. Malzemelerin üzerine enginarı haşladığınız sudan 2 çay bardağı kadar alarak dökün. Yarım limon suyunu da ekleyerek tüm harcı karıştırın.

Yeşil soğanları iyice yıkadıktan sonra incecik doğrayın. Tuz, karabiber, doğradığınız yeşil soğanlar ve enginarları malzemelerin üzerine ilave edip, kısık ocakta 10 dakika kadar pişirin. Yemek piştikten sonra üzerine ince kıyılmış dereotu ve 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ilave edin. Tavuklu enginar yemeği servis için hazır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuk Nugget Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Nugget Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Izgara Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Izgara Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Barbekü Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Barbekü Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Ciğer Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Ciğer Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Sulu Yemekler Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Sulu Yemekler Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuklu Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kavurma Tarifi ve Malzemeleri